0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Yellow Claw

Biografie Yellow Claw

Nizzle (DJ), Jim Aasgier (DJ) en Bizzey (MC), de drie begonnen ergens in 2010 onder de naam Yellow Claw op een thema-avond op de donderdag in Jimmy Woo (een Amsterdamse disco), hier maakte ze voor meerdere artiesten remixes.

Samenwerking met o.a. Ronnie Flex

Hun eerste single Allermooide Feestje verscheen in 2012 en was in samenwerking met Boaz van de Beatz, en werd voorzien van zang en rap door Mr. Polska en Ronnie Flex. De zomer van dat jaar braken ze flink door met het nummer Krokobil, dit was tevens de eerste keer dat ze in de Top-40 stonden en ook de eerste dat MC Bizzey on track te horen was. Later dat jaar kwamen ze met Nooit meer slapen hierin waren de rappers ‘Ronnie Flex, Mocromaniac’ en ‘Jebroer’ te horen.

Mixtapes & EP’s

Yellow claw voordelig boeken bij burolivemuziek.nlSamen met The Opposites brachten ze hun vierde single Thunder uit waar ze later dat jaar ook een cover van hebben gemaakt samen met Frans Bouwer als publiciteits-stunt voor de 6e mixtape die ze uitbrachten. Ook hebben ze een aantal EP’s uitgebracht waarvan in 2012 ‘Amsterdam Trap Music’ en in 2013 ‘Amsterdam Twerk Music’. Beide EP’s kwamen uit op het platenlabel Mad Decent. Hierna richtte Yellow Claw hun eigen label ‘Barong Family’ op.

Grote Festivals vullen

In de afgelopen jaren heeft Yellow Claw nog een aantal hits uitgebracht waaronder; Last night ever, Shotgun (met Rochelle) en Till it hurts.
Ze hebben tot nu toe op veel bekende/grote festivals gestaan waaronder; Sziget, Appelpop, Tomorrowland, Dancetour (tientallen keren) en The Flying Dutch. Hun nieuwste album ‘Blood for Mercy’ is op 8 december 2015 uitgekomen.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Yellow Claw boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties