0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Muziek is herinneren
Muziek is herinneren

Livemuziek zorgt voor herinneringen. Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan muziek en bij welk nummer denk jij aan een bepaalde gebeurtenis uit je leven. Muziek koppelt herinneringen aan elkaar.

Eefke Peeters - 7 augustus 2022
Livemuziek, wat boek je en waar betaal je voor?
Livemuziek, wat boek je en waar betaal je voor?

Als je livemuziek hebt geboekt dan zie je simpelweg de naam staan van hetgeen je geboekt hebt. Maar waar betaal je precies voor? Dat lijstje is wat langer dan alleen die naam op de boeking. Want achter die naam schuilt een heel verleden met scholing, voorbereidingen en investeringen. Eigenlijk net als elk ander vak, toch?

Melissa van Belleghem - 7 augustus 2022
Livemuziek op jouw feest
Livemuziek op jouw feest

Livemuziek op jouw feest? Je geeft een feest en daar wil je livemuziek bij. Er bestaat een redelijke kans dat je bent gaan zoeken en door de bomen het bos niet meer kunt zien. Begrijpelijk! Want wat is er een ongelooflijke keuze aan live artiesten in een relatief klein land als Nederland.

Eefke Peeters - 6 augustus 2022
Vakantiemuziek
Vakantiemuziek

Over twee weken gaan we voor het eerst in tien jaar met de auto op vakantie naar Spanje. Wat heb ik daar zin in! Het brengt me ook direct terug naar mijn jeugdjaren waar we als gezin op vakantie gingen. We hadden altijd vier een eigen cassettebandje. Mijn vader, moeder, zus en ik hadden allemaal 120 minuten.

Eefke Peeters - 22 juli 2022
Afkoelmuziek
Afkoelmuziek

Afkoelmuziek. Sjonge, jonge wat is het heet! Ik heb ooit gelezen dat het echt helpt wanneer het koud is om naar beelden van een open haard te kijken. Dus nu zou het helpen om te kijken naar sneeuw of mensen die een verfrissende duik nemen. Maar ja, wanneer je aan het werk bent heb je natuurlijk geen tijd om zijdelings te staren naar een sneeuwballengevecht.
Zou er ook muziek zijn die je helpt afkoelen? Wellicht Ice, Ice baby?

Eefke Peeters - 19 juli 2022
En daar verdien jij je brood mee?
En daar verdien jij je brood mee?

En daar verdien jij je brood mee? Tja, een vraag (of opmerking, net hoe je het bekijkt) die nog wekelijks aan menig beroepsmuzikant gesteld wordt. Waarom? Omdat het voor velen nog altijd een soort van ontastbaar vak is. Ja, je leest het goed, een ‘vak’. Want musiceren is écht een vak.

 

Melissa van Belleghem - 13 juli 2022
Dierenmuziek
Dierenmuziek

Dierenmuziek. Ik hou van de natuur, zeker nu met al het groen en de diversiteit aan kleuren en geuren. Maar het allermooiste van deze tijd zijn toch de geluiden? De vele vogeltjes die je hoort wanneer je in het bos, of bij ons zelfs in de wijk hoort tijdens het wandelen. De kikkers bij de vijvers wanneer je bijna slaapt en de haan die je wakker kraait.

Eefke Peeters - 28 juni 2022
Naar een festival!
Naar een festival!

Naar een festival! Ik word altijd blij wanneer ik mensen zie met festivalbandjes om. Een pols voor onvergetelijke herinneringen. Vooral bij de jeugd die nu eindelijk kan ontdekken wat een festival met je kan doen. Zeker deze dagen, met het prachtige weer is een festival toch een stukje hemel op aarde?

Eefke Peeters - 24 juni 2022
Luisteren naar Jazzmuziek
Luisteren naar Jazzmuziek

Luisteren naar jazzmuziek. Heel lang heb ik gedacht dat ik niets had met jazzmuziek. Ik vond het vroeger altijd ‘drukdoenerij’. Ik luisterde er dus níet graag naar. Het ging allemaal zo door elkaar. Tig geluiden en heel veel tegelijk. En vooral; het gaat maar door! Komt geen einde aan!

Melissa van Belleghem - 13 juni 2022
1 2 3 8

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?