0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Guus Meeuwis

Biografie Guus Meeuwis

Guus Meeuwis werd geboren in het plaatselijke klooster van Mariahout, een dorpje in de huidige gemeente Laarbeek, waar zijn ouders tijdelijk woonden. Hij groeide op in het naastgelegen dorpje Lieshout. Meeuwis studeerde rechten in Tilburg waar al snel duidelijk werd dat Meeuwis artistiek en muzikaal begaafd was. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schreef hij het nummer Het is een nacht…

Guus Meeuwis en Vagant

Uitkomend voor het Tilburgs Studenten Corps Sint Olof wonnen Meeuwis en zijn begeleidingsgroep in 1994 met dit nummer het eerste AHC-Studentensongfestival op de ALSV Quintus in Leiden. De groep kreeg vervolgens een platencontract aangeboden door talentscout Willem van Schijndel.

Bekende zangers boeken

Zo ontstond de groep Guus Meeuwis & Vagant (vernoemd naar het lievelingscafé van Meeuwis en zijn “studentenvrienden”).
Deze begeleidingsgroep bestond oorspronkelijk uit Marc Meeuwis, Jan Willem Rozenboom, Hugo van Bilsen, Robin van Beek en Dirk Oerlemans.
In 2001 is de band Vagant opgehouden te bestaan en richtte Meeuwis zich op een solocarrière.

guus meeuwis groots burolivemuziek

Groots met een zachte G

In het Philips Stadion van ‘zijn’ Eindhovense voetbalclub PSV geeft hij in 2006 drie uitverkochte concerten onder de titel Groots met een zachte G. Hier zingt hij voor het eerst zijn nieuwe single Ik wil dat ons land juicht, die hij samen met voetballer Ruud van Nistelrooij speciaal schreef voor het WK Voetbal in Duitsland.
Deze concertreeks zal een jaarlijks terugkerend evenement worden en hij is reeds ruim de 25 concertoptredens voorbij.

In mei 2015 geeft Guus Meeuwis een zeer succesvol optreden in de wereldberoemde concerthal, The Royal Albert Hall te London.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Guus Meeuwis boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties