0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Waylon

Biografie Waylon

De naam Waylon een vernoeming naar Willem’s grote idool; Waylon Jennings waar hij in 2001 mee optrad in de verenigde staten.
Hij was al vanaf 1995 te horen in het refrein van telekids nummer “Harry de hengst” maar zijn doorbraak kwam pas toen hij terug kwam uit de verenigde staten.
Hij deed auditie bij Holland’s got talent in 2008 met het nummer “this is a man’s world” van James Brown waarbij hij alle verwachtingen overtrof.
Hij eindigde op de tweede plaats en tekende daarna als eerste Nederlander bij het bekende platenlabel Motown.

Hits en prijzen

Hij brengt zijn eerste album met de gelijknamige single “Wicked Ways” uit en het album word bekroond met de platina status!
Hij wint in de 3FM award voor beste nieuwkomer, krijgt een gouden plaat voor “Wicked Ways” en is één van de winnaars van de allerlaatste TMF awards.
In 2014 gaat hij samen met Ilse DeLange naar het eurovisie songfestival onder de naam “The Common Linnets” met het nummer ‘Calm After the Storm’ hiermee werden zij tweede.

Album top 100

Na het succes bij het sonfestival brengt waylon zijn nieuwe album uit ‘Heaven after Midnight’ wat meteen na de release binnen komt op nummer 1 in de album top 100 wat erg uniek is. Zeker als je bedenkt dat zijn debuutalbum na langere tijd als hoogste positie derde behaalde.

fotocredits: Michel Mölder

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Waylon boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties