0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Ilse DeLange

Biografie Ilse Delange

Ilse DeLange, artiestennaam van Ilse Annoeska de Lange, is een Nederlandse zangeres en de leadzangeres van The Common Linnets. Op 8-jarige leeftijd is Ilse DeLange al volop bezig met muziek. Ze doet mee met verschillende playbackshows in heel het land. Ze ontdekt op jonge leeftijd hoe ze haar eigen stem moet gebruiken en zingt in diverse talentenjachten.

Bekende zangeres boeken of inhuren

Op 21-jarige leeftijd neemt Ilse DeLange in 1998 haar eerste album ‘World of Hurt’ op in het walhalla voor de country artiest: Nashville (stad in Tennessee, Noord-Amerika). Haar debuutsingle I’m not so tough bracht ze voor het eerst op tv ten gehore in de show van Paul de Leeuw. Het album wordt een groot succes en wordt bekroond met vijfmaal platina.

Vervolg carrière

Voor de opvolger van ‘World of Hurt’ reisde Ilse DeLange in 1999 opnieuw af naar Amerika om haar album ‘Livin’ On Love’ op te nemen. Ze wint de daaropvolgende jaren een gros aan awards, waaronder een Edison voor ‘Beste Nederlandse Artiest’
Nashville In 2002 vertrekt ze met haar huidige partner Bart Vergoossen nogmaals naar Nashville om aan een nieuw album te werken, getiteld: ‘Clean Up’. Het album heeft een pop/rock sound, geschreven door Ilse. Haar nieuwe stijl slaat aan en vliegt de Nederlandse hitlijsten in. Het blijft dan een tijdje stil rondom de zangeres, tot ze in 2006 haar album ‘The Great Escape’ uitbrengt. Ook dit album is opgenomen in Amerika, samen met top producer Patrick Leonard. Daarnaast geeft ze haar eerste concerten in de HMH Amsterdam, die binnen korte tijd uitverkocht zijn.

Ilse DeLange boeken

In februari 2008 vertrok Ilse naar de Zweedse havenstad Göteborg waar ze liedjes zowel schreef als opnam wat resulteert in het album: ‘Incredible’. Haar eerste single van dat album, ‘So Incredible’, bereikt de nummer 1 positie in de Mega Top 50.
Haar tweede single van het album ‘Miracle’ wordt ook een grote hit, de single is sp
eciaal geschreven voor het romantische Nederlandse filmdrama: ‘Bride Flight’.

Eurovisie songfestival

Samen met Waylon vertegenwoordigde ze als het gelegenheidsduo The Common Linnets Nederland op het Eurovisiesongfestival 2014 in Denemarken.
Met het country/bluegrass-nummer Calm After the Storm werden The Common Linnets tweede.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Ilse DeLange boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties