0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Diggy Dex

Biografie Diggy Dex

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop.
Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Dje) maar sinds in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam.

Nederlandse hiphop artiest

Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen.
Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn.

Urban artiesten en rappers boeken

In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en Belgie een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Na een uitgebreide clubtour en talloze festivals en Nederland en Belgie (o.a. Solar Festival, Lowlands, Noorderslag) verscheen in 2010 het album Lange Nachten, Korte Dagen wat tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt.
Naar aanleiding van deze plaat werd Dex driemaal genomineerd bij zowel de 3FM – als bij de TMF Awards.

Awardwinning rapper

Ook verzorgde Diggy de muziek voor de bioscoopfilm Kankerlijers van regisseur Lodewijk Crijns in samenwerking met de VARA.   Diggy Dex zijn vierde album Do It Yourself verscheen januari 2014 onder zijn eigen label We Want More Music met lovende recensies en talloze optredens tot gevolg. Live ondersteund door tweevoudig turntablized winnar DJ DNS, drummer Maximus Prime, trompettist Wouter Hakhoff, gitaris Rene van Mierlo en Neerlands rapbelofte Daan Rijkers, raasde Diggy door het land met een overdonderend strakke, energieke liveshow.

Diggy Dex boeken voor scherpste gage

Vanaf 2015 heeft Diggy daarnaast een wekelijkse column in het programma van Giel Beelen op 3FM en verschijnt in het najaar de overal gedraaide single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) in samenwerking met JW Roy als voorbode op Diggy zijn aanstaande (alweer) vijfde album, getiteld Wat Het Is, welke in 2016 zal verschijnen, gevolgd door een theatertour.

Of zoek je nog andere Urban/Rapartiesten?
Ali B
Yes-R
Darryl
Sef
Dio

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Diggy Dex boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties