0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Gin Dutch

Biografie Gin Dutch

Gin Dutch is afkomstig uit Enschede. Op haar vijftiende begon ze met rappen in de hiphopformatie Boogie G Funk. Twee jaar later tekende ze haar eerste platencontract. In 2010 deed ze mee aan Wanted, een competitie in de Melkweg in Amsterdam voor hiphoptalent.

Bekend in America

In 2012 ging ze solo verder en ging ze drie weken naar de Verenigde Staten om te weten hoe haar muziek daar landde. Uiteindelijk bleef ze daar gedurende haar visum van drie maanden. Ze deed daar allerlei contacten op en stond in het voorprogramma van bekende artiesten als Too $hort, Scarface, E-40, Sean Kingston, Tyga en Bow Wow. Door deze reis besefte ze dat er voor haar succes mogelijk was.

X-Factor & Paul Elstak

In 2013 deed ze mee aan X Factor en stond ze onder de hoede van saxofoniste Candy Dulfer. Ze viel af net voordat de life shows begonnen. Deze jaren luidden ook een wijziging van haar stijl in van underground naar een stijl voor een breder publiek. In 2014 werkte ze samen met Paul Elstak en Mental Theo; hun nummer Raving beats kwam in verschillende hitlijsten te staan en werd anderhalf miljoen maal bekeken op YouTube.

Eigen Label

In 2014 richtte ze met producer Fox Beats ‘BGF Music’ op en in september 2016 tekenden ze een muziekuitgeverij-overeenkomst met Strengholt Music Group en Fabiënne Music. Ook verscheen in 2016 nieuw werk, waaronder de single Soldiers. In het voorjaar van 2017 released ze het album Wasted.

Gin Dutch boek je tegen de scherpste prijs

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Gin Dutch boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties