0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Jan Smit

Biografie Jan Smit

Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit – als lid van het koor De Zangertjes van Volendam – op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet ‘Mama’ te zingen.
Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records.

Bekende zanger boeken of inhuren

Na The Beatles en Procol Harum is Jantje Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’.

Zangers of zangeressen

Buiten Nederland was Smit ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk,  Italië en Frankrijk. Hij trad enige tijd op in Duitsland vanwege de ruimere arbeidstijdenwetgeving. In Duitsland bracht hij tien Duitstalige albums uit. In 2001 ontving Smit met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland.

Bekende artiesten boek je simpel online

Vanaf zijn eerste stappen in de muziekwereld is de Volendamse zanger Jan Smit in Nederland uitgegroeid tot een waar begrip. Door zijn herkenbare stem, bijzonder mooie liedjes én zijn charisma is hij een artiest die aanbeden wordt door jong en oud.

Jan Smit boeken voor scherpste gage

Naast het zingen en het schrijven van teksten en muziek heeft hij zich ontpopt als een gewaardeerd presentator. Ook is hij commentator bij het Eurovisie Songfestival.

Tegenwoordig heeft Jan Smit al vele prijzen binnengesleept zoals de Exportprijs, een Gouden Televizierring, een originele Rembrandt, een TMF Award en een Edison Music Award voor beste zanger in Nederland. We hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan onze Jan Smit.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Jan Smit boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties