0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Ali B

Biografie Ali B

Ali Bouali is beter bekend als Ali B, is een Nederlandse rapper en cabaretier uit Almere. Hij is ook werkzaam als televisiepresentator, stand-upcomedian en labeleigenaar van SPEC Entertainment.

Bekende rappers boeken of inhuren

Tijdens het eerste decennium van de 21e eeuw kende Ali B een grote populariteit met zijn hits “Rampeneren”, “Leipe mocro flavour”, “Ik ben je zat” en zijn bijdrage op “Wat zou je doen?” van Marco Borsato. De rapper werd onder meer onderscheiden met een TMF Award in 2005 en 2006.
Gedurende zijn carrière werkt(e) hij onder meer met Akon, Yes-R, Ziggi, The Opposites, The Partysquad en Fresku.

Livemuziek boeken

Geïnspireerd van de muziek van Osdorp Posse begon Ali B met rappen en deed vanaf 2000 mee met talentenjachten en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Urban artiesten boeken

Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam dan toch met zijn single “Ik ben je zat” waarmee hij samen met Brace de derde plaats van de top40 haalde.
Door zijn energieke, entertainende en soms een beetje brutale live-performance, kreeg Ali zeer snel naamsbekendheid, en werd hij graag gezien in (discussie)programma’s op radio en televisie.

Ali B boeken voor scherpste gage

Voor War Child trad hij in 2004 samen op met Marco Borsato tijdens de concerten van Borsato in De Kuip, deze samenwerking leidde tot de single Wat zou je doen.
De single kwam in september direct binnen op de eerste plaats van de hitparade.

In het begin van 2011 startte zijn televisieprogramma ‘Ali B op volle toeren’ waarin hij met een bevriende rapper in elke aflevering naar een artiest van vroeger gaat.
Bekijk hier de clip van Nino, Ali B en Brownie Dutch, die van Koos Alberts hit ‘Ik verscheurde je foto’ een nieuwe rapversie maakte.

andere bekende rappers zijn
Yes-R
Sef
Dio
BOEF

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Ali B boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties