0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Koos Alberts

Biografie Koos Alberts

IN MEMORIAM: op vrijdag 28-09-2018 is Koos Alberts overleden. Wij wensen zijn vrouw Joke, naaste familie en vrienden veel sterkte toe met het grote verlies.

 

Koos Alberts (3 februari 1947), is een begon zijn zangcarriere als kroeg-, bruiloften- en partijenzanger.  Nadat platenbaas Willem van Kooten zich in 1984 met zijn carrière gingen bemoeien, groeide Koos binnen korte tijd uit tot een populaire artiest.

Ik verscheurde je foto

Zijn debuutsingle Ik verscheurde je foto werd van meet af aan beschouwd als een klassieker in het levensliedgenre. Het bereikte de 2e plaats in de hitlijsten.
Ook de opvolgers Gisteren heeft zij mij verlaten en Waarom ben ik met Kerstmis zo alleen? waren zo succesvol, dat Koos in december 1984 gedurende twee weken in de Top 10 van de Nationale Hitparade was vertegenwoordigd met drie hitsingles.

Auto ongeluk

Koos wist het succes schijnbaar moeiteloos voort te zetten, totdat op 29 oktober 1987 een auto-ongeluk een dramatische wending aan zijn leven gaf. Terugkerend van een optreden viel Koos die nacht achter het stuur in slaap. Zijn auto vloog uit de bocht en de gevolgen waren zeer ernstig.

De opnames voor zijn nieuwe album waren voor het ongeluk al afgerond en in 1988 was de plaat een enorm succes. Met de single Eenmaal kom jij terug (een Nederlandstalige versie van Don Gibsons I can’t stop loving you) wist hij het succes van Ik verscheurde je foto te evenaren. Fans vroegen zich ondertussen bezorgd af of er ooit nog een nieuwe Koos-Albertsplaat uit zou komen.

Optredens in het land

In 1989 was Alberts weer als zanger op de televisie te bewonderen maar zelfs zijn grootste fans moesten toegeven dat zijn stem danig onder het ongeluk had geleden maar de vechtlust van Koos dwong overal respect af.  Er volgden nog nieuwe albums en Koos ging zelfs weer optreden in het land.

Optreden doet Koos dus nog steeds en zijn rolstoel is zijn handelsmerk geworden.
In 2014  in Ali B’s programma op volle toeren maakt hierna nog samen met Brownie Dutch, Nino (rapper), en natuurlijk Koos Alberts een variant op ik verscheurde je foto.

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Koos Alberts boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties