0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Tijd voor Carnaval!

Tijd voor carnaval! Althans…dat was de bedoeling. Februari is toch wel die maand waar je dat sfeertje onopgemerkt proeft, hoort en voelt. Bij mij is het als fanatieke wintersporter altijd een mix van Après ski, en carnavalshits. En dat terwijl ik zelf helemaal geen carnavalsmens ben.

Tijd voor Carnaval!

Van huis uit kregen wij dat niet echt mee. Niet bewust ofzo hoor. Want mijn vader zat als muzikant volop in de carnaval sferen, elk jaar weer en ook echt wekenlang. Maar ook onze school deed er niets aan. Vriendjes en vriendinnetjes en hun ouders ook niet. In de plaats waar ik woon leeft dat gewoon niet zo kennelijk. Dus ik heb ook niets gemist. In mijn uitgaansleven als tiener heb ik de carnavalsuitjes natuurlijk wel eens opgezocht, maar ook dat was voor mij geen jaarlijks noodzakelijk gebeuren waar ik perse heen moest.

Maar sinds ik als muzikante mijn brood verdien, en ver daarvoor, staat de carnaval ook elk jaar bij mij in de agenda. Dat kunnen optredens zijn in mijn eigen Noord-Holland tot de prins carnaval avonden in Brabant en Limburg.

Meezingers

Ja, februari is die maand van de meezingers. En nu ik het zo schrijf besef ik me pas dat het een beetje lijkt op het aanzwengelen van het nieuwe seizoen wat voor de deur staat. Want januari en februari zijn altijd zo’n beetje de meest stille saaie maanden van het jaar. Althans, vind ik. Buiten dat weekje wintersporten om dan. Maar ik realiseer mij nu dat de tweede maand van het jaar ons, met de geluiden van carnaval, op een hele vrolijke en feestelijke wijze opwarmt voor de start van een nieuw seizoen. In polonaise, verkleed en wel! Nog nooit eerder zo bekeken eerlijk gezegd.

Carnavalshits

Ik kan altijd enorm lachen om de carnavalsliedjes. Met elk nummer denk ik: hoe verzinnen ze het! Muziek wat door de melodie en het hoge feestgehalte vaak heel simpel klinkt, maar muzikaal vaak best complex in elkaar zit. Er wordt echt wel over nagedacht. Als leek zal je daar geen erg in hebben. Wat zou het. Zolang er maar feest en bier is.

Als muzikant sta je dan weer aan de andere kant. Want zelfs de meest foute carnavalshits moeten knap uit de speakers komen voor het publiek. Genoeg bands die carnavals-minded zijn. Neem bijvoorbeeld de Carnavalsband. Zij laten geen mens onbewogen achter na hun optreden. Of de Pintermannen, een echt carnavals trio wat als een grap is begonnen (past ook wel weer bij carnaval), maar is uitgegroeid tot één groot feest met meerdere carnavalshits!

Alaaf! Tijd voor Carnaval!

Hoe heerlijk is het, weer ouderwets knallen en polonaise lopen! Oh heerlijk! Feesten met zijn allen. Polonaise met Berry Badpak Meezingen met de Alpenzusjes of de Bouwers. En natuurlijk de Deurzakkers niet te vergeten! Wie kent ze niet? Carnavals Trio de Tappers hebben hun nieuwste hitsingle zojuist uitgebracht, genaamd Broodje Balkan. Aankomende week zijn ze zelfs te horen op radio 3FM. Dus dat de carnaval vibes aanwezig zijn is zeker! De Havenzangers, Huub Hangop, Lamme Frans en Koos Stekkerdoos…wie het ook allemaal moge zijn, alle bands en artiesten hebben er rete veel zin in, want het is gewoon Kaaigezellig!

Wel of geen carnaval in 2022

Dus ja, ook dit jaar, ook nu! Het is weer februari. Helaas nog steeds geen ouderwetse manier van carnaval vieren, althans, dat is hoe het er nu voor staat. Toch wordt er nog met stille maar volle hoop afgewacht tot dinsdag 15 februari; de volgende persconferentie. Want de carnaval die-hards geven niet op. Ze houden de moed erin. Het kan nog. Het zou nog zomaar kunnen dat die sluizen open gaan. Klopt. Het zou kunnen. We wachten het hoge woord rustig af, want vrijdag 25 februari begint de carnaval pas. Dus fingers crossed, ik duim met iedereen mee!

Feest of geen feest

We wisten het al, maar de afgelopen twee jaar heeft zich dat bevestigd; wij Nederlanders zijn inventief genoeg om er evengoed iets van te maken. Dus dat het Carnaval is deze maand, dat is een feit.

Met of zonder feest. Dus tot die tijd draaien we gewoon de carnavals hits op onze telefoon, radio, cd-speler, cassette recorder, wat het ook is dat je gebruikt. Iedereen maakt het op zijn manier toch wel gezellig.

En áls het dan weer echt mag, dan hijs zelfs ik mij in een ver-schrik-ke-lijk fout carnavals tenue, beloofd!

 

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?