0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Het Rosenberg Trio

Biografie Het Rosenberg Trio

Het Rosenberg Trio is een Nederlands jazztrio, bestaande uit twee gitaristen (Stochelo Rosenberg, solist, en Nous’che Rosenberg, ritmegitaar) en Nonnie Rosenberg (contrabas).
Hun inspiratie is Django Reinhardt, de legendarische Sinti-gitarist van de jaren 30.

Jazz boeken of inhuren

Nous’che en Nonnie zijn zonen van Sani Rosenberg, een muzikant in de Nederlandse Roma-gemeenschap. Zij groeiden op met de muziek van Django Reinhardt, in een zeer muzikale familie. Nous’che begon te spelen met zijn neef en vriend, Stochelo Rosenberg, toen deze ongeveer 10 jaar was.

Artiesten boeken bij Burolivemuziek.nl

Het genre van dit trio wordt omschreven als Jazz Manouche of Gypsy Swing. Het Rosenberg Trio gaf optredens op vele jazzfestivals en maakten zelfs hun opwachting in The Carnegie Hall in New York en The Rose Bowl in Los Angeles, voor een uitzinnig publiek!

Belangrijke mijlpalen zijn de uitgave van een dvd met een liveopname van een tribuutconcert voor Django Reinhardt in 2007, en in 1992 het live album The Rosenberg Trio: Live at the North Sea Jazz Festival, welke het trio vastlegt op hun jeugdig hoogtepunt.

Boek jazz artiesten

Niet alleen in eigen land beleven zij een stormachtige carriere, maar ook internationaal maken zij furore en trekken volle zalen in o.a. Japan (1997), Duitsland (1998) en Finland (1998). Ze stonden in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti.

Daarnaast spelen ze samen met grootheden uit zowel binnen- als buitenland. Jan Akkerman, Louis van Dijk, Herman van Veen, Jaap van Zweden en Stephane Grapelli zijn slechts enkele voorbeelden.

Het Rosenberg Trio boeken voor scherpste gage

Naast vele muzikale onderscheidingen, waaronder twee Edisons, ontvingen zij in 2000, het jaar van hun 10-jarig jubileum, een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw).
In theaterseizoen 2005 / 2006 deden ze een theatertournee met Laura Fygi.

Boek livemuziek simpel online

kijk ook naar de mogelijkheden van Johnny Rosenberg die ook samen met het Rosenberg Trio te boeken is.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Het Rosenberg Trio boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties