0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Edsilia Rombley

biografie van Edsilia Rombley.

Soul, R&B, Jazz, Pop. Up tempo, slow. Nederlandse theatertours of Internationale allure op het Eurovisie Songfestival. Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselde optredens op pop- en jazzpodia af met het voorprogramma van Lionel Richie en het Gelredome met Paul de Leeuw.
Edsilia is ook zangeres bij de ladies of Soul

Eurovisie songfestival

Sinds haar overwinningen in de Nederlandse en Europese Soundmixshow in 1997, heeft Edsilia Rombley volop aan de weg getimmerd.
Met ‘Hemel en aarde’ wordt ze een jaar later vierde op het Eurovisiesongfestival en neemt ze in korte tijd twee Engelstalige albums op.
Ze tourt met de internationaal gelauwerde pianist Michiel Borstlap, treedt ook buiten Nederland met hem op en ook tijdens het befaamde North Sea Jazz Festival.

Edsilia Francisca Rombley wordt op 13 februari 1978 geboren in Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepel ingegoten. Als haar moeder in de weekenden de schoonmaakklusjes verdeelt onder haar kinderen, zet ze de meest heerlijke Soulnummers op. Met de stereo op tien zwiert Edsilia, samen met haar broer Dino en zus Michealine al poetsend door het huis.

Soundmixshow

Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow en brengt haar eerste solo single ‘Baby It’s You’ uit.

Edsilia Rombley is getrouwd met Tjeerd Oosterhuis, de broer van zangeres Trijntje Oosterhuis.

 

 

 

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Edsilia Rombley boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties