0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Jett Rebel

Biografie Jett Rebel

Jett Rebel, artiestennaam van Jelte Steven Tuinstra (Den Haag, 24 januari 1991), is een Nederlandse zanger, componist en multi-instrumentalist.

Bekende zangers en zangeressen boeken

Jelte Tuinstra groeide op in Baarn. Hij toonde al jong een buitengewone belangstelling voor muziek. Voor zijn tiende speelde hij drums, piano en gitaar. Tijdens zijn middelbare schoolopleiding aan het Baarnsch Lyceum viel hij op door jaren achtereen als popmuzikant de schoolwedstrijden ‘Grandi Art’ te winnen. In die periode trad hij op met een reeks bands die lokale bekendheid verwierven, waaronder Bitter Lemon, Fubroz, The Zoo en Metro Mortale.

Bands en artiesten boek je simpel online

Na zijn middelbare schooltijd verhuisde hij naar Amsterdam om aan het Conservatorium piano en gitaar te studeren. Hij versterkte in die periode onder meer de popgroepen The Souldiers en Valerius.

In september 2012 besloot Jelte Tuinstra onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken. In het voorjaar van 2013 verscheen zijn eerste EP met de titel ‘Venus’, aan het einde van dat zelfde jaar gevolgd door ‘Mars’.

Jett Rebel boeken voor scherpste gage

Jett Rebel schrijft zijn eigen muziek en neemt ook arrangementen, productie en opname voor zijn rekening, waarbij hij zelf de zangpartijen verzorgt en instrumenten bespeelt. Bij live-optredens wordt hij begeleid door een band bestaande uit Rick van Wort “Ricky W” (drums), Xander Vrienten (bas en zang), Amber Gomaa (toetsen en zang), Jessica Manuputty (zang) en Lorijn “Lexxus” von Piekartz (gitaar).

3FM Awards en een Edison

Jett Rebel zelf zingt en speelt synthesizer en gitaar. Hij treedt ook solo op, zoals op het Songbird Festival 2013 in Rotterdam. In Maart 2014 ontving Jett Rebel drie nominaties voor de 3FM Awards en een Edison in de categorie Nieuwkomer. In april 2014 wist hij de 3FM Serious Talent Award 2014 daadwerkelijk binnen te slepen. Hij kreeg de prijs uit handen van 3FM-dj Domien Verschuuren tijdens een speciale uitzending met alle genomineerde Serious Talents. Hij won daarnaast de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Jett Rebel boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties