0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Akwasi

Biografie Akwasi

Akwasi Owusu Ansah, ook wel bekend onder de artiestennaam Akwasi is een Nederlandse Rapper van Ghanese afkomst. Verder kennen we Akwasi door zijn enkele bijrollen als acteur.

Bekendheid

Hij is vooral bekend als lid van het duo Zwart licht. Zwart Licht, waarmee hij verschillende malen werd onderscheiden met een State Award. Hij was te gast in televisie-uitzendingen, waaronder als tafelheer en spoken word-artiest in ‘De wereld Draait Door’.

Solo

In 2012 begon hij zijn eerste stappen te zetten als solo rapper, al verliet hij Zwart Licht niet. Met het minialbum Daar ergens (2014) bracht hij een ode aan het oeuvre van zanger/theatermaker Bram Vermeulen. Het volledige album Daar ergens volgde erna.

Hierop zijn tweeëntwintig nummers te horen, sommige in samenwerking met andere artiesten onder wie Typhoon, Lange Frans, Goivanca, Charly Luske en vermeulen zelf. Het hiphopalbum stond een week in de Album Top 100. Het nummer Dorst werd bekroond met goud.

Label

Daarnaast richtte hij het label Neerlands Dope op dat zich in brede zin richt op cultuur en daarnaast op het geven van een podium aan opkomend talent.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Akwasi boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties