0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Ria Valk

Biografie Ria Valk

75 jaar jong maar nog altijd actief op de bühne.

Ria is geboren in Eindhoven op 11 februari 1941 en is naast zangeres ook voormalig televisiepresentatrice en actrice.

Grootste hit Rockin’ Billy

In haar beginjaren legde ze zich toe op de rock-‘n-roll en scoorde ze in 1960 de hit Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy, een vertaling van een Zweeds lief van de latere ABBA-manager Stig Anderson.

Aanstekelijke muziek

De hit, een gouden plaat, betekende haar definitieve doorbraak. Daarop volgden succesvolle nummers als Ik wil een cowboy als man, Als ik de golven aan het strand zie en Tommy uit Tennessee. Samen met o.a. Rob de Nijs acteerde en zong Valk in de televisieshow TV-magazine, waarin ze naast humoristische liedjes ook redelijk serieus zong.

zangeres, actrice en humorist

Eind jaren 1980 had ze bij de TROS een televisiespecial met Pierre Kartner en in de jaren 1990 verzorgde ze bij diezelfde omroep een televisiespecial met de theatergroep Jeans.

TV personality

Vanaf 2000 werkte ze veel samen met Jacques van Eijk, de tekstschrijver/componist van o.a. Wolter Kroes en schreef voor haar liedjes als  Jongens doe mij een lol, Ik ben altijd te bereiken, Pak toch eens de fiets en de carnavalshit van 2007 Een chippy, een putje en een parretje.

Zangeres met een bekend repertoire

In 2014 kwam Ria met het nummer ” Hup met die armen “, eveneens geschreven door Jacques van Eijk.

Op 9 januari 2013 is ze te zien in het derde seizoen van Ali B op volle toeren waar ze een prachtig nummer laat horen over haar man en dochter en wordt ze gekroond tot Homo- moeder van Haarlem en is vanaf dan te zien als participant van de jaarlijkse Gay pride.

Homo moeder van de Gay pride

Ria treed nog steeds op met haar normale repertoire, carnaval repertoire en senioren repertoire.

Ook te boeken met Mr Boogie Woogie

Ria Valk on tour met Mr Boogie Woogie.
Een fantastisch spektakel met live band waarbij Ria samen met Mr Boogie Woogie bekende nummers ten gehore brengt als “Bring it on Home to me”, “Kansas City “, Blues shuede shoes, ​”I can’t have you” , “Cry to me” e.v.a

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Ria Valk boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties