0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Rob de Nijs

Biografie Rob de Nijs

Robert (Rob) de Nijs (Amsterdam, 26 december 1942) is een Nederlandse zanger en acteur. In 1970 deed hij mee aan een musical Salvation, en kwam hij in contact met Lennaert Nijgh.
Nijgh besloot een aantal nummers voor De Nijs te schrijven, samen met Boudewijn de Groot, om zo zijn carrière weer op gang te brengen.

Zanger boeken of inhuren

In mei 1973 kwam de eerste vrucht van deze samenwerking, Jan Klaassen de trompetter, in de hitparade, in september gevolgd door Dag zuster Ursula.
Er volgden bescheidener successen met Mirella en Hé speelman.
Hierna kwam zijn waarschijnlijk bekendste hit uit: Malle Babbe, een nummer dat De Groot ook zelf regelmatig zou gaan spelen tijdens concerten.

Grootste hits van Rob

In 1985 scoorde hij zijn grootste hit tot dan toe. Het vredeslied Alles wat ademt,
Na de albums In de uren van de middag en Kijken hoe het morgen wordt, beide eveneens door De Groot geproduceerd, beëindigden de twee hun samenwerking.

Nijgh bleef wel betrokken bij de carrière van De Nijs als tekstschrijver. In 2001 werd De Nijs onderscheiden met de Radio 2 Zendtijd Prijs.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Rob de Nijs boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties