0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Haddaway

Biografie Haddaway

Haddaway, wiens echte naam is Nestor Alexander Haddaway  is geboren in 1965 en komt oorspronkelijk uit  Trinidad en Tobago, die in de eerste helft van de jaren 90 van de 20e eeuw enkele grote hits scoorde. Zijn bekendste hit What is love haalde in veel landen, waaronder Nederland, de nummer 1 positie.

Haddaway werd geboren in Trinidad & Tobago als zoon van een Nederlandse zeebioloog en een lokale verpleegster, maar groeide op in de Verenigde Staten. Als kind was hij extreem verlegen en had hij last van stotteren. Hij studeerde Marketing en Beleid maar na zijn studie vertrok hij in 1987 naar Keulen, waar hij nog enige tijd professioneel football speler was, maar zijn belangrijkste reden voor hem om naar Keulen te vertrekken was echter om een carrière in de muziek en de dans te beginnen.

Zijn eerste hit met What is Love

Dit nummer was oorspronkelijk geschreven als een ballad, maar werd door Haddaway in de dance-uitvoering een grote hit.
Zijn latere hit Life #3 klonk ongeveer hetzelfde als What is love en werd ook een grote hit. I Miss You en Rock My Heart volgden.

2 grote hits op naam

In de jaren daarna volgenden nog een aantal albums en singles maar die waren lang niet zo succesvol als zijn eerste 2 hits. Er werd in 2003 nog wel een remix gemaakt van What is Love  en opnieuw uitgebracht.
En ook in 2014 bracht Kiesza een cover versie van de single uit.

Haddaway is behalve zanger en danser ook stylist en choreograaf.

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Haddaway boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties