0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Twenty 4 Seven

Biografie Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven werd in 1989 opgericht door producer Ruud van Rijen. Hij was één van de eersten die een mannelijke rapper combineerde met een vrouwelijke zanger, een combinatie die later in de eurodance nog regelmatig gebruikt zou worden door bijvoorbeeld 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en Culture Beat.

De eerste single I can’t stand it  met rapper MC Fixx-it komt met moeite in de tippararde maar een latere versie met zangeres Nancy Coolen (Nance) word wel een succes en komt op de 24e plaats in de Nederlandse hitlijsten.

De Duitse platenmaatschappij BCM toont interesse in Twenty 4 Seven en wil een nieuwe versie maken van I can’t stand,maar met voorwaarden dat er een nieuwe rapper komt en dat word Captain Hollywood. Er worden nog een aantal tracks gemaakt maar in 1992 voorkomt dat niet dat Captain Hollywood de club verlaat.

Doorbraak voor Twenty 4 Seven

In 1992 wordt het even stil rond Twenty 4 Seven waarna in augustus 1993 wordt er wederom een single uitgebracht, Slave to the music. Dit keer samen met rapper Stay C (Stacey Seedorf).
Dit nummer betekent de definitieve doorbraak voor Twenty 4 Seven en wordt een wereldhit. Liedjes als Is it love, Take me away en Leave them alone worden eveneens grote hits. Ook het gelijknamige album, dat in november 1993 op de markt komt, doet het goed en Stay-C en Nance ontvangen meerdere gouden en platina platen.
Op dat moment is Twenty 4 Seven, samen met 2 Unlimited, de succesvolste eurodancegroep ter wereld en krijgt daarvoor de Nederlandse Exportprijs.

Succesvolste eurodancegroep ter wereld

In 1995 verlaat Nance de groep om een solocarrière te beginnen. Ook Stay-C maakt een solosingle, maar besluit daarnaast actief te blijven bij Twenty 4 Seven.

Zangeres Stella vervangt Nance en hiermee maakt Twenty 4 Seven in 1996 een voorzichtige comeback. De single We are the world wordt een kleine hit. Eind 1997 verlaat Stella de groep.

In oktober 2007 wordt Twenty 4 Seven na jaren van stilte nieuw leven ingeblazen met zangeres Elle.

In 2010 is Twenty 4 seven wederom bij elkaar met Stay-C en zangeres Li-Ann, ditmaal met de single “The reason” en later “Slave to the Music Reloaded”.
Daarnaast treden ze nog regelmatig op door heel Europa.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Twenty 4 Seven boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie