0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Twenty 4 Seven

Biografie Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven werd in 1989 opgericht door producer Ruud van Rijen. Hij was één van de eersten die een mannelijke rapper combineerde met een vrouwelijke zanger, een combinatie die later in de eurodance nog regelmatig gebruikt zou worden door bijvoorbeeld 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en Culture Beat.

De eerste single I can’t stand it  met rapper MC Fixx-it komt met moeite in de tippararde maar een latere versie met zangeres Nancy Coolen (Nance) word wel een succes en komt op de 24e plaats in de Nederlandse hitlijsten.

De Duitse platenmaatschappij BCM toont interesse in Twenty 4 Seven en wil een nieuwe versie maken van I can’t stand,maar met voorwaarden dat er een nieuwe rapper komt en dat word Captain Hollywood. Er worden nog een aantal tracks gemaakt maar in 1992 voorkomt dat niet dat Captain Hollywood de club verlaat.

Doorbraak voor Twenty 4 Seven

In 1992 wordt het even stil rond Twenty 4 Seven waarna in augustus 1993 wordt er wederom een single uitgebracht, Slave to the music. Dit keer samen met rapper Stay C (Stacey Seedorf).
Dit nummer betekent de definitieve doorbraak voor Twenty 4 Seven en wordt een wereldhit. Liedjes als Is it love, Take me away en Leave them alone worden eveneens grote hits. Ook het gelijknamige album, dat in november 1993 op de markt komt, doet het goed en Stay-C en Nance ontvangen meerdere gouden en platina platen.
Op dat moment is Twenty 4 Seven, samen met 2 Unlimited, de succesvolste eurodancegroep ter wereld en krijgt daarvoor de Nederlandse Exportprijs.

Succesvolste eurodancegroep ter wereld

In 1995 verlaat Nance de groep om een solocarrière te beginnen. Ook Stay-C maakt een solosingle, maar besluit daarnaast actief te blijven bij Twenty 4 Seven.

Zangeres Stella vervangt Nance en hiermee maakt Twenty 4 Seven in 1996 een voorzichtige comeback. De single We are the world wordt een kleine hit. Eind 1997 verlaat Stella de groep.

In oktober 2007 wordt Twenty 4 Seven na jaren van stilte nieuw leven ingeblazen met zangeres Elle.

In 2010 is Twenty 4 seven wederom bij elkaar met Stay-C en zangeres Li-Ann, ditmaal met de single “The reason” en later “Slave to the Music Reloaded”.
Daarnaast treden ze nog regelmatig op door heel Europa.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Twenty 4 Seven boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties