0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Dick van Altena

Biografie Dick van Altena 

Zanger, gitarist, producer en schrijver Dick van Altena is geboren in 1957 in Oosterhout, in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland.
Inmiddels vinden ruim 1000 liedjes daar hun oorsprong.

Country zanger boeken

Muzikale interesse was er al op jonge leeftijd en in 1977 richtte hij The Major Dundee Band op en is tot eind 2005 hét gezicht en vooral hét geluid van deze countryband.

Bekende zanger boeken voor scherpe prijs

Daarnaast schrijft Dick liedjes voor o.a. Henk Wijngaard (‘Hé Suzie, de bui is over’), De Sjonnies (‘Annemarie’) en Saskia & Serge (‘Als ik kijk in je donkere ogen’).

Vandaag de dag richt Dick zich meer en meer op zgn. singer-songwriters sessions, optredens in theaterstijl met in het spotlicht de man, zijn gitaar en zijn liedjes.  Hij beperkt zich daarbij niet alleen tot het Nederlands- en Engelstalige repertoire, dat geldt ook voor zijn CD’s.

Luisterliedjes en singersongwriter

Eind 2002 ziet namelijk het prachtige Moan bove de Betuwe  het levenslicht, Dick schrijft en zingt voor het eerst liedjes over ‘zijn’ Betuwe en de mensen die er wonen, in zijn eigen streektaal, het Overbetuws. Er zijn eveneens loftuitingen voor de opvolgers zoals zijn meest recente album Zúút.

Dick staat al ruim 35 jaar op het podium en doet dat internationaal. Hij overwon zijn vliegangst en reist nu met het grootste gemak af naar Faroer Islands, Noorwegen of Turkije. Hij treedt graag solo op, maar is ook belangrijk in de CMS theaterproductie “Back To The Country”.

Al ruim 10 jaar lopen de theaterzalen vol. In onze agenda zijn data en plaatsen van optredens van deze show te vinden.Dat hij zijn (country) verleden niet verloochent blijkt wel uit het feit dat in 2012 weer een heuse country CD verschijnt: Flowers from the moon.

country artiest boeken of inhuren

Daarbij maakt hij deel uit van het zeer succesvolle en onderscheiden muziektheaterprogramma Back to the country dat tot ver in 2015 geprogrammeerd staat in de diverse zalen en schouwburgen en op festivals in binnen- én buitenland (van Duitsland tot zelfs de Faeröer Eilanden).

Inspiratie

Dick ziet Kris Kristofferson als zijn grote inspirator maar spiegelt zich het liefst aan Shel Silverstein, een schrijver die poëzie (‘Time’), humor (‘A boy named Sue’) en smartlapperij (‘Sylvia’s mother’) in zijn liedjes verwerkte.
Of zoals voetbaljournalist én muziekkenner Johan Derksen het omschrijft: ‘Dick beheerst het hele muziekspectrum’.

In april 2014 wijdt RTL7 een heel uur aan van Altena in ‘Derksen on the road’.
Derksen noemt Dick de beste country singer-songwriter van Nederland, waarvan akte.

Als Dick niet zelf schrijft luistert hij graag naar zijn helden: Kris Kristoffersen, John Prine en Shel Silverstein. Tussen Dick en deze heren lopen paralellen: intieme liedjes afgewisseld met humoristische. Groot respect heeft Dick ook voor Johnny Cash en Merle Haggard.
Mogelijkheid tot spelen met de  countryband Savannah en the Wieners.

Dick van Altena is nu ook te boeken met band.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Dick van Altena boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie