0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Tribute muziek; what is not to love!

Tribute bands of acts, weet je wel? Die look & sound a-likes van grote bekende bands. Ik hou ervan!
Vroeger ging ik al graag naar bands die een tribute, of een complete act weggaven van één van ‘s werelds beroemdste bands.

Tribute muziek; what is not to love!

Avondje uit

Heerlijk, een avondje livemuziek in de kroeg met een vette band die de lekkerste (dans) hits voor je wegspeelt. Je kent het wel, je staat aan de bar met een biertje terwijl je gezellig met je vrienden praat. Of helemaal uit je stekker op de dansvloer met een paar vette hits die op dat moment live gespeeld worden, en dan ineens… ohhhh spelen ze een nummer van een van je favo bands! En ja hoor, daarna spelen ze er nog 3-4 van! Lekker hoor! Een heel setje livemuziek van je favorietje!

Zo had ik dat vroeger ook tijdens een avondje stappen. Heerlijk genieten van een staaltje Rolling Stones, Bon Jovi, Queen en weet ik veel wat nog meer.

Zij die mij kennen weet dat ik helemaal happy word van de golden oldie Top 100 muziek. De échte gouwe ouwe. Daar valt niet aan te tippen. Dus ja, wanneer er dan even een ouderwets kwartiertje met klassiekers a la Golden Earring wordt ingezet, staat ondergetekende zeker weten op de dansvloer even helemaal uit mijn bol te gaan (het lucht drumstel uiteraard ook aanwezig om even mee te drummen tijdens de solo van Radar Love).

Liefde voor tribute muziek

Dus liefde voor Tributebands kon natuurlijk niet uitblijven. En let’s face it, de originele bands en artiesten uit die tijd zijn óf al met pensioen, óf het duurt niet lang meer voor ze hun instrument aan de wilgen hangen en het touren voor gezien houden. Dus heerlijk dat er tribute bands zijn! Blijf ook allemaal maar lekker tributes spelen muzikanten!

Abba Forever bijvoorbeeld. Er gaat geen dag voorbij dat er geen Abba muziek bij mij voorbijkomt. Of het nou op de radio is of van mijn eigen streaming lijsten. Menig met mij zal zeggen dat het onderdeel is van zijn of haar jeugdsentiment. Niet per definitie van de muziek in de kroeg, maar ook vanuit de woonkamer toen je nog thuis woonde (weet je wel, radio 10Gold), en genoodzaakt was om de muziek van papa en mama aan te horen. Daar ben ik blij om. Want jeetje, wat zit die muziek goed in elkaar!

Boek een tributeband

Maar ook lekkere rock tributes. Zo ben ik dól op muziek van Toto, U2, CCR en Pearl Jam. Of gewoon helemaal vintage: een avondje Neil diamond muziek, of Johnny Cash met de jongens van de band Boys Named Sue. Hoe vet is het dan als er tribute bands van zijn die jou zo dicht mogelijk, soms bij het enge af, bij het origineel weten te brengen. Heerlijk! Een hele avond uitgaan op de greatest hits van jouw all time favourite band! Lekker toch!

Tributes in Nederland

In Nederland zijn die tribute bands er in overvloed, wist je dat? Wachten tot wanneer jouw favoriete band weer op tournee gaat, hoeft niet meer. Natuurlijk is dat het tofste! Maar in de tussentijd boek je gewoon een tribute op jouw feest of event.

Je hebt écht een onvergetelijke avond, beloofd.

Vind hier nog veel meer tribute bands en artiesten. En als je hulp nodig heb dan helpen we je hier heel graag verder.

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?