0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Wicked Jazz Sounds

Biografie Wicked Jazz Sounds

Bij Wicked Jazz Sounds spelen DJ’s en muzikanten samen met als motto ‘Where Jazz meets Dance’ en met als doel ‘to make you Dance with a Smile!’. Naast hun wekelijks zondag in de Amsterdamse Sugar Factory staan ze steeds vaker op (inter)-nationaal toonaangevende festivals en andere podia.
Inmiddels is de vierde compilatie-cd onder de vlag van United Recordings uitgebracht en staat het eerste studio album op stapel. Hierop komen de DJ’s en muzikanten met eigen geproduceerde tracks en beats die het gevoel van Dance with a Smile! zullen overbrengen.
Dit album zal in de loop van het jaar live ten uitvoer worden gebracht met een tour van de ‘Wicked Jazz Sounds live band’ door Nederland.

Succesvolle clubavonden

Wicked-jazz-soundsHet Amsterdamse collectief is van ver gekomen. Sinds DJ Phil Horneman in 1998 deze naam gaf aan zijn lokale radioshow is het geëvolueerd naar een volwaardig platform dat staat voor de uiting van muziek in z’n breedste vorm. In 2002 begon hij samen met organisator Manne van der Zee de succesvolle clubavonden die zijn uitgegroeid tot één van Amsterdams meest constante (en vrijwel altijd uitverkochte!) avonden. De eerste compilatiecd met daarop een vernieuwende mix van jazz, hiphop, soul, funk, broken-beat, house en meer kwam uit in 2005.
Ondertussen reiken de ambities huizenhoog en als de lyrische pers gelooft mag worden; “the sky is the limit”. Volgens Blend magazine is oprichter Phil Horneman hard op weg de nieuwe Gilles Peterson te worden, Glamcult en DJBroadcast noemenWicked Jazz Sounds een instituut. Dit sterkt organisator Manne van der Zee in het gevoel dat hij en de andere ledenvan de zo genoemde familie willen uitdragen. Een familie van liefhebbers; muzikanten en DJ’s die datgene doen waar ze met hart en ziel van houden: met muziek leven en zelf die muziek maken.

Nieuwe muziek & oude helden

De Wicked Jazz Sounds DJ’s en muzikanten kijken heel eclectisch naar muziek. Ze spelen niet alleen pure jazz maar gebruiken het als uitgangspunt waar vanuit allemaal muziek ontstaan is. Daarom klopt het ook helemaal dat ze funk, soul, hip hop tot aan house, zelfs drum&bass tot de basis van Wicked Jazz Sounds rekenen. Inspiratie halen ze hierbij uit de allernieuwste muziek maar ook van de oude helden. Dus van Herbie Hancock tot aan Amy Winehouse en van Earth, Wind & Fire tot the Neptunes of zoals Oor Magazine het zegt; “Eigentijdse jazz, rare grooves, jazzdance, bossanova en meer…”

Dansen met een lach

Het unieke van Wicked Jazz Sounds ligt in de oprechte liefde voor muziek van zowel de performers als de ontzettend leuke mensen die komen dansen. Het familie gevoel is dat de mensen die van Wicked Jazz Sounds houden niet puur bij één subcultuur horen. Je kan alternatief of hip, blank of bruin zijn als je alle attitude achter laat en kan dansen met een lach dan hoor je bij de Wicked Jazz Sounds familie.

Wicked Jazz Sounds gaat door met haar uiterst succesvolle clubavonden in de Amsterdamse Sugar Factory en de familie blijft groeien. Het almaar groter wordende collectief van DJ’s en muzikanten is steeds vaker te bewonderen op feesten en festivals. Een ieder die zich goed voelt bij deWicked Jazz sound wordt vanzelfsprekend ook uitgenodigd deel te nemen aan de muzikale reis die de dames en heren begonnen zijn.

Een reis die leidt naar een lach. Dansen met een lach…

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Wicked Jazz Sounds boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties