0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Kensington

Biografie Kensington

Kensington is een Nederlandse rockband uit de stad Utrecht. De band werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien twee ep’s en twee albums uitgebracht. Het eerste album, Borders verscheen in 2010 en in mei 2012 is het tweede albumVultures uitgekomen.

Bandleden

De band bestaat op dit moment uit zanger-gitarist Eloi Youssef, zanger-gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg.

Nedelandse rockband


Kensington boek je voordelig bij burolivemuziek.nlKensington wordt in 2005 gevormd als de band Quad uit elkaar valt omdat diens gitarist de band verlaat. Zanger/gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Lucas Lenselink besluiten samen met nieuwe gitarist Eloi Youssef verder te gaan als Kensington.

In 2007 verschijnen de eerste officiële muziekuitgaven van Kensington. De promosingle An Introduction to… en de Kensington ep, uitgebracht door Stuck in a Day Records, waarop Eloi Youssef ook voor het eerst als zanger te horen is. Deze ep heeft de band zelf opgenomen in de Second Moon studio van Hessel van der Kooij op Terschelling. Deze ep kreeg lovende recensies op onder meer Music from NL, die er het volgende over schrijven: “[De band] is moeiteloos in staat verschillende stijlen en sferen te combineren tot een geloofwaardige sound. (…) Het Utrechtse kwartet geeft op dit debuut duidelijk blijk van muzikale wasdom. In vijf nummers krijgt de luisteraar een goed idee van het kunnen van Kensington, hun originaliteit en muzikaliteit. De plaat is goed geproduceerd, afwisselend en aanstekelijk.”

All for nothing

Eind 2007 besluit drummer Lucas Lenselink de band te verlaten en een nieuwe drummer wordt gevonden in de persoon van Niles Vandenberg, die daarvoor drumde bij de Noordwijkse band Griffin.In 2007 speelt de band vele shows in Nederland. Ze doen onder meer mee aan de Popronde en spelen in het voorprogramma van de Amerikaanse band Movies with Heroes. Daarnaast treden ze op in het TMF-programma presenTED en is er aandacht van het online muziekplatform 3voor12.

In januari 2011 speelt Kensington op het prestigieuze Europese showcasefestival Eurosonic/Noorderslag, waar de band wordt opgepikt door verschillende promotors en boekers, onder andere van het populaire Nederlandse tv-programma De Wereld Draait Door. Op 19 januari verschijnt de band in de uitzending om hun single Youth te spelen.

Op 6 april 2012 verschijnt tweede single Send Me Away op Universal Music. De single wordt veel gedraaid op radiozender 3FM en uitgekozen als ‘Single van de Week’ door onder andere de Coen en Sander Show.

Send Me Away

De band werd in 2012 genomineerd in twee categorieën bij de 3FM Awards. Naast een nominatie voor de Serious Talent Awardwerd Kensington ook genomineerd in de categorie Beste Artiest Rock,samen met onder andere Go Back To The Zoo (dat de prijs in de wacht sleepte).

Op 18 april 2013 won Kensington een 3FM Award voor beste album voorVultures, een 3FM Award voor Beste Live Act en de Serious Talent Award. In totaal was Kensington voor vier prijzen genomineerd.

Ook wist de band een MTV EMA te bemachtigen voor ‘Best Dutch Act’

Bij de 3voor12 Song van het Jaar 2013 verkiezing eindigt single Home Again op nummer 5. De hoogste notering van een Nederlandse band in de lijst. SingleGhosts eindigt op nummer 45. Home Again is in 2013 ook goed voor een notering in de Top 2000 van Radio 2 en komt nieuw binnen op nummer 1860.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Kensington boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties