0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
De Dijk

Biografie De Dijk

De Dijk is een Nederlandse band uit Amsterdam, met frontman Huub van der Lubbe, die al sinds begin jaren ’80 Nederlandstalige popmuziek maakt. Hun stijl is te omschrijven als een mix van soul, blues, rock en chanson. De groep is genoemd naar de Amsterdamse Zeedijk.

Geschiedenis van de band

De band, opgericht in 1981, bracht zijn eerste album uit in 1982. De band kwam voort uit de in 1975 opgerichte Nederlandstalige band Stampei Eind 1987 ontving de band de Zilveren Harp, de prijs voor veelbelovende Nederlandse artiesten. Met de LP Niemand in de Stad vestigde de Dijk haar naam doordat er 100.000 van werden verkocht.

Behaalde prijzen o.a. de Edison Oeuvreprijs

In 1993 werd de band bekroond met een Gouden Harp, de onderscheiding wegens “grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek”.
Hun live cd was goed voor platina. Ook de cd Blauwe Schuit deed het goed; platina en deze mochten ze van Joe Cocker ontvangen. Op 14 februari 2005 werd aan De Dijk de Edison Oeuvreprijs toegekend.

25 Jarig bestaan

dedijk scherpdezeisIn 2006 werd het vijfentwintigjarig bestaan van de band gevierd met een optreden in Ahoy Rotterdam, een cd en dvd en een verrassingsoptreden in Paradiso. In 2007 nam trompettist Peter van Soest de plaats in van de vertrokken Mike Booth.

In 2009 won de band de Popprijs voor 2008. In 2010 kwam het album Hold On Tight uit, in samenwerking met de inmiddels overleden Solomon Burke, in 2011 gevolgd door Scherp de Zeis.

(bron: Wikipedia)

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je De Dijk boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties