0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Classics Revival Band

Biografie Classics Revival Band

Band is gestopt.

De popgroep The Classics zijn in 1967 opgericht in het midden Limburgse dorpje Stramproy. In het begin treedt de groep voornamelijk op in de regio en neemt deel aan talentenjachten. Tijdens een van de optredens wordt de band ontdekt door platenbaas Johnny Hoes. Hij biedt de jongens een platencontract aan.

Regionaal succes

De band bestond uit een bezetting van 2 gitaristen, een basgitarist, een toetsenist en een drummer. Dit was in die tijd dan ook de gebruikelijke setup voor een band. Hiermee scoorden ze hun eerste single ‘I Only Want To Be With You’ wat een regionaal succes werd.

Classics coverband boeken

Het repertoire van de groep bestond voornamelijk uit top 40 nummers uit die tijd. Denk o.a. aan The Shadows, Cliff Richard en The BeeGees. De groep ontwikkelt al snel een kenmerkende eigen sound door gebruik van veel samenzang. Deze sound wordt later ook wel de ‘Vlaaiensound’ genoemd.

 Tegenhanger van de ‘Palingsound’

Het geluid kan worden gezien als een tegenhanger van de ‘Palingsound’ uit Volendam. In het jaar 1969 gingen de Classics opnieuw de studio in, deze keer voor het opnemen van een eigen compositie, “Try it again”, dit nummer werd later omgedoopt tot “My Lady of Spain”. Later zou blijken dat dit de basis was voor hun internationale successen. Toch duurde het 3 jaar voordat de plaat werd uitgebracht. De single overtrof alle verwachtingen. Binnen enkele maanden werden meer dan 500. 000 exemplaren verkocht. In de jaren hierop volgend waren de Classics niet meer weg te denken uit de internationale pop-scene met hits als : ‘Yellow Sun Of Ecuador’, ‘Pappa Pepone’, ‘My Russian Lady’, ‘Sunshine Baby’, ‘Wings Of An Eagle’ en ‘Gimme That Horse’.

Fantastische gouwe-ouwe tijden herleven

Anno 2010 laat de Classics Revival Band, met zanger/gitarist Harrie Broens, weer deze fantastische gouwe-ouwe tijden herleven. Met natuurlijk uitvoeringen van de grootste hits en verrassende b-kantjes van The Classics aangevuld met klassiekers van The Moody Blues, Cliff Richard, The Shadows, The Cats, The Byrds, The Eagles en nog veel meer!

De Band:

Harrie Broens – zang/gitaar
Rolph Broens – toetsen/gitaar/zang
Erik Jeurninck – bas/zang
Edward Venbrucx – drums

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Classics Revival Band boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties