0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Tjeerd (Henstra)

Biografie Tjeerd (Henstra)

Tjeerd is de zoon van de veel te vroeg overleden Friese zanger Rommy (“en steeds weer huil je”) en is naast zanger nu ook kroegbaas van een café op Texel.

Bekende Friese zanger

Het ‘artiest zijn’ zat er bij Tjeerd al vroeg in en dat kon ook niet anders met zo’n beroemde vader. Tjeerd deed op de lagere school al mee met playbackshows als Elvis Presley en deed samen met zijn broertje Trienes de Everley Brothers.

Volkse zanger boeken

Na wat zanglessen te nemen besloten de heren het toch maar live te gaan proberen.
Dat bleek een goede keuze te zijn want al gauw traden ze op door het hele land als the Nightbrothers.
Al duurde dat niet lang, want Tjeerd had zijn zinnen gezet op een café.

Zingende kroegbaas

Bijna drie jaar was hij uitbater van een bloeiende zaak in Friesland maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en na een uitstapje als kroegbaas ging hij toch weer beginnen met zingen. Nederlands volks repertoire uit Friesland.

Friesland Nederlandstalige volkszanger

Tjeerd maakte een aantal singles, waaronder duetten met Hepie(Hepie en Hepie), Rommy (vader van Tjeerd) en Agnes Sambrink (friestalig).
Tjeerd is één van de bekendste Friezen voor wat betreft de volkse zangers en heeft een schare fans opgebouwd door de jaren heen.

Zijn fans zingen dan ook allemaal zijn nummers “Joanna” en “Mexican girl” luidkeels mee.

Tjeerd is gestopt met optreden!!

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Tjeerd (Henstra) boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties