0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Danny de Munk

Biografie Danny de Munk

Danny de Munk werd op twaalfjarige leeftijd uitgekozen om de hoofdrol te gaan spelen in de speelfilm Ciske de Rat.
Hij was toen al met zijn ouders verhuisd naar Purmerend.
De film draaide vanaf 29 maart 1984 in de bioscopen. De door De Munk gezongen titelsong Ik voel me zo verdomd alleen (geschreven door Karin Loomans en Herman van Veen) werd een nummer 1-hit in Nederland.

Bekende zanger boeken tegen scherpste prijs

Aan het eind van 1984 bleek het de bestverkochte single van het jaar te zijn.
Hoewel de arbeidsinspectie het aantal optredens van de nog minderjarige De Munk stevig beperkte, bleef hij werken aan zijn carrière.
Hij nam een lp op, waarvan het nummer Mijn stad eveneens in de hitparades belandde.

Ciske de Musical

Op 5 oktober 2007 vond in het koninklijk theater Carre, de premiere van Ciske de Rat de musical plaats.
Danny speelde Ciske de man en Dave Dekker speelde kleine Ciske. Ciske de Rat de musical speelde van 5 oktober 2007 t/m 29 november 2009 in de verschillende theaters van Nederland en Belgie.

Real life soap

In dat zelfde jaar had de Munk een real-life soap onder de naam ‘Danny & Jenny de Munk’
Dit was een groot succes en werd wekelijks bekeken door meer dan 1 miljoen mensen. In 2008 bracht Danny de Munk weer een nieuw Nederlandstalig album uit met de titel ‘Hart en Ziel’ Zowel het album als de eerste single ‘Het Levende Bewijs’bleek een doorslaand succes te zijn. Het album ‘Hart en Ziel’ is bekroond met de Gouden Status voor het verkopen van meer dan 25.000 exemplaren. Van dit album komt ook de single samen met Dave Dekker ‘Laat ons niet Alleen’. Deze singel werd beloond met een top 3 notering in de single top 100.

Danny de Munk was naast o.a. Gerard Joling te zien als jurylid in het SBS6 programma ‘Bloed, zweet & tranen’.  En tourde Danny de Munk samen met Henk Poort door het land met “Jeugdherinneringen 3″.
Daarnaast trad Danny op tijdens de Toppers concertreeks in 2015.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Danny de Munk boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties