0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Muziek in de auto

Muziek in de auto, dat is natuurlijk per bestuurder verschillend. De een luistert naar klassieke muziek, de ander naar rock en weer de ander naar pop of country of jazz you name it. Er zijn natuurlijk ook wezens op deze aardkloot die in volle stilte over hun auto en de weg regeren. Maar die laatste doe ik dan even niet aan mee. Ik begrijp het wel. Maar persoonlijk vind ik dat zooooo saai.

Muziek in de auto

Muziek streamen

Waar vroeger nog een cassette bandje in de auto ‘geduwt’ werd en je eindeloos maanden, soms jarenlang naar hetzelfde ‘voor- en achterkantje’ luisterde, streamen we ons nu helemaal suf vanaf onze telefoon naar de audio apparatuur welke onze auto te bieden heeft.

Toegegeven: ‘s ochtends kan ik heerlijk genieten van het ‘geouwehoer’ op de Nederlandse radio stations. Even het nieuws bespreken, de achterklap en natuurlijk de publieke opinie van dat moment over bepaalde populaire news of the day/week items.

Als ik haast heb dan werkt up-tempo bij mij het beste. Lekker alert. AAN staan! Muziek met een pop/rock randje. Dat kunnen de rauwe Adele hits zijn maar ook prima een Gun’s ‘n roses og Bon Jovi, of the Black Eyed Peas. Whoppa! Gas op die lollie! (Wel binnen de max. toegestane snelheid uiteraard)

Avond muziek

Bruce Springsteen is ook altijd zo lekker energiek. Fantastische zanger. Heerlijk voor onderweg. Mooi weer muziek. Maar tegelijkertijd luister ik ook graag naar zijn ballads. Niet verkeerd om naar te luisteren als je ‘s avonds terugrijd van een optreden en het gedreun en gesuis er nog van in je oren hebt. De klanten van zijn ballads nemen die herrie in mijn hoofd dan weg. Even chill.

Zelfde geldt voor Norah Jones. Ook altijd in mijn top5 aanwezig wanneer ik behoefte heb aan zennn, chill, relaxed. Heerlijke blues en jazz geluiden ingekleurd met haar lieflijke zachte stem.

Muziek in de auto

Als ik overdag in de auto zit heb ik veelal mijn repertoire lijst aan staan. Spotify is mijn grote muziek vriend. Hij staat continue aan. Want er valt altijd wel iets in te studeren. Dus aanzetten, luisteren en meezingen met die handel!

Tegenwoordig klinken er voornamelijk heel veel feesthits uit mijn radio speakers, aangezien het festival en kermisseizoen is begonnen. Daarvoor worden de nodige nieuwe zomerhits verwacht in ons repertoire. Mart Hoogkamer, Kraantje Pappie en Davina Michelle niet te vergeten uiteraard.

Inhaken op de feestnummers

Wat ik wel heel leuk vind is dat de oude feestnummers nog altijd actueel blijven. De echte inhakers. De ‘Het is een nacht van Guus Meeuwis, de ‘opzij opzij’ van Toon Hermans, de ‘zo verdomd alleen’ van Danny de Munck, de ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ van Wolter Kroes, de ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes en ga-zo-maar-door.

Fout…misschien wel. Maar wel gezellig. Dus ja, dat is tegenwoordig mijn muziek in de auto. Gelukkig mag ik het afwisselen met de verzoeknummers van bruidsparen die ik voor hun ceremonie ook mag instuderen. Heel ander genre; de verliefde en romantische kant.

Oefenruimte

De auto is ook mijn oefenruimte. Ik studeer het beste tijdens het hardlopen en autorijden. Maar de auto is de enige plek waarvan ik dan zeker weet dat niemand mij hoort en ik mij niet hoef in te houden. Behalve dan voor het stoplicht als je je niet wilt schamen voor je mede weggebruikers die je aankijken wanneer je helemaal uit je stekker gaat achter het stuur van je Prius (rock ’n roll he😉). Anderzijds, als het goed is ken je die mensen toch niet en zie je ze ook nooit meer dus who cares!

Muziek in de auto is gewoon heerlijk. En als bestuurder vind ik ook dat jij dan mag kiezen wat er afgespeeld wordt. Weliswaar met de afspraak dat dat dan geen uuuuren hetzelfde is. Worden je mede reizigers misschien helemaal niet gelukkig van.

Stilte in de auto

Sommigen worden sowieso al niet gelukkig van muziek in de auto. Jammer dan, dan pluggen zij maar een trits herriestoppers in hun oren. Of luister je dan volop naar de verhalen, moppen, nieuws en acties van de dj’s?

Voor mij dit seizoen in ieder geval afwisseling genoeg, genoeg te doen en dus genoeg muziek in de auto,

Maar ja… de brandstof is nu niet bepaald goedkoop dus om doelloos rondjes te rijden met de auto is ook een beetje zonde. Ik pak mijn kansen waar mogelijk. De rest zal ik moeten compenseren tijdens het mijn hardloop uurtje buiten. Ook niet vervelend. Dus Suzan en Freek op mijn oren, afgewisseld met een beetje Amsterdam van Flemming en whoppa!  Wederom gas op die lollie! Nog gezond ook. 😁

Naar welke muziek luister jij naar in de auto?

 

Photocredits: Tobias Tullius

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?