0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Delen:

Lentekriebels

Tijd voor lentekriebels! Je kunt mij momenteel niet gelukkiger tegenkomen kan ik je vertellen. En ik denk dat ik voor vele andere muzikanten en alle andere mensen uit de cultuur sector en evenementen industrie spreek.

Lentekriebels

Want het is lente! Yes!!!! Heer-lijk! Ok, op de kalender is het officieel lente. Of moeder natuur het daar in de praktijk ook mee eens is, geen idee. Deze week in ieder geval wel. En als lente weer betekent blije mensen weer. Lentekriebels! Fluitende vogeltjes weer. Vrolijke muziek weer and i love IT!

Lentekriebels

Ondanks dat ik “stront” verkouden al hoestend en proestend op bed dit blog schrijf, mag het bij mij de pret niet drukken. Het is maart, en dan beginnen mij mij acuut de lentekriebels. De gewone lentekriebels, maar ook muzikale lentekriebels. Eindelijk weer een ‘normale’ volle agenda. Als vanouds. Mooie bruiloften waar ik aanwezig mag zijn. De leukste festivals waar je mij tegenkomt en natuurlijk ook de gezellige kermissen en pleinfeesten met mijn band!

Een seizoen vol muziek komt eraan! En weet je wat nou zo leuk is? Het is zo divers als je maar kunt bedenken!
Hangt er natuurlijk ook vanaf hoe divers je eigen repertoire als zangeres is.

Grote schoonmaak

Door de laatste twee corona jaren had ik de kans om mijn repertoire eens goed onder handen te nemen. En daaruit bleek dat mijn repertoire behoorlijk breed was. In die zin: ruim voorzien was van voldoende genres. Zo leerde ik dat er voldoende country songs in mijn aanbod zitten om een avond mee te vullen, voldoende Motown songs voor een avond, voldoende jazz and blues songs voor een hele avond EN… voldoende ‘80’s songs voor, je raad het al, een hele avond!

Top40 en Golden Oldies

Dus wat doe je dan? Kijken naar je opties! In mijn repertoire vind je veel golden oldies. Bla bla bla, dat weten jullie al, what else is new. Ik heb geen hekel aan Top40 muziek, integendeel. Want ik zing graag de laatste hits van Adele en andere female zangers en zangeressen met een solide en TOP100 waardige hit. Een toffe hit welke bij mijn stijl aansluit. Dus ja, ook die vind je zeker in mijn repertoire. Maar toch, voornamelijk die golden oldies. Ik zie het als een mooie persoonlijke mix van liedjes die goed bij elkaar matchen; van toen en nu. Mijn solo concept heet niet voor niets “My favourite songs”.

Post-Corona

Goed, dat is een solo concept met een mix van van alles.
Nu, post-corona (hoop ik) zijn er naast dit concept dus meerdere concepten bijgekomen; thema avonden. Ik wilde ze al jaren maar het kwam er nooit van. Zo zie je maar hoe goed een grote schoonmaak van twee jaar kan zijn. Het hoeft niet nog een keer twee jaar, bespaar het ons en de wereld s.v.p. Maar boy oh boy die lentekriebels kriebelen zo dat ik letterlijk sta te stuiteren!

Meezingen en dansen

Lekker dansen op de Dolly Dots, country songs van Ilse deLange en Danny Vera, meezingen met Gloria Gaynor, Maywood en Tavares. En, oh ja, mijn favorietje ‘Janis Joplin met haar rauwe randje’. Of lekker rocken op U2. Maar The Rolling Stones, The Beatles en Billy Joel, ook zij komen uit mijn speakers schalmen. In de auto en thuis luister ik naar wat ik graag zing tijdens optredens. Heerlijk! Mijn guilty pleasure? Neil Diamond. Heerlijk die stem! Fantastisch! Mooie muziek en lekkere dansmuziek. Sweet Caroline? Ja hoor, ik brul het hardst mee! Lekker toch. 😉

Ohhh…. Ik kan nog wel uren doorgaan. Er is zoveel leuks! Maar bottom line; IK HEB ER ZIN IN!
Kan niet wachten! Heerlijk die muzikale lentekriebels, laat ze maar lekker lang duren. Tot minstens oktober ofzo….

Eerst nog even wat zakdoeken volsnuiten en deze griep ‘uitzingen’.

Tot volgende week!

 

Photocredits: Antonino Visalli 

Delen:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?