0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Danny Vera

Biografie Danny Vera

De stijl van Danny lijkt op die van Chris Isaak, Roy Orbison en Elvis Presley. Zijn muziek valt onder de noemer americana.

In 1995 kocht Vera in New Orleans zijn eerste gitaar en koos voor een oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te benaderen.
Behalve met het zingen van covers begon hij ook met het schrijven van eigen nummers. In 1999 vormde hij zijn eerste band, Till Dawn, waarmee hij in 2000 de Zeeuwse Belofte (Grote Prijs van Nederland) won.

Zanger boeken of inhuren

Vera behoorde in die periode tevens tot de allereerste lichting studenten van de Rockacademie in Tilburg, net als klasgenoot Jacqueline Govaert.
Met Till Dawn volgden diverse shows door heel Nederland en kreeg hij in 2002 een fel begeerd platencontract.

Country zangers

In april 2009 trok Vera naar de Hilltop Studios in Nashville, Tennessee om zijn vierde album, Pink Flamingo, op te nemen. Daar werkte hij met sessiemuzikanten van onder andere Garth Brooks en Toto aan een geluid dat herkenbaar is van grote Amerikaanse producties. Het zo bekende Americana geluid.

Danny Vera boeken voor scherpste gage

Vera werd in 2014 door mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot best geklede man van Nederland.

Andere Americana artiesten zijn o.a.
Ilse de Lange
Tim Knol

 

 

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Danny Vera boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties