0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Remy van Kesteren

Biografie Remy van Kesteren

“Remy is zowel technisch als muzikaal een uitzonderlijk musicus.”      Jaap van Zweden, Dallas Symphony Orchestra, Conductor of the Year 2012

Muzikant

Remy van Kesteren (1989) wordt beschouwd als een harptalent van wereldformaat en als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment.
Al op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af.

Conservatorium

Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti.
Vorig jaar behaalde hij zijn masterdiploma ‘summa cum laude’ aan het Conservatorium van Amsterdam.

Prijzen

Remy van Kesteren is pas 23 jaar, maar heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Zo is hij de kersverse winnaar van de Elisabeth Evertsprijs, de prijs voor uitzonderlijk jong talent in Nederland.

Hij won eerste prijzen bij het Nederlands Harpconcours en het Prinses Christina Concours.
In 2008 behaalde hij op het Internationaal Harpconcours in Moskou de derde plaats en in 2009 de derde prijs op het prestigieuze Internationaal Harpconcours in Israël.

Summa Cum Laude

Ook won hij in dat jaar de finale van het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, wat hem de titel ‘Jong Muziektalent 2009’ opleverde.
In oktober vorig jaar trok hij door het land als laureaat van Dutch Classical Talent, een stimuleringsproject van onder meer Koninklijk Concertgebouworkest en Radio 4, waarvan de finale plaatsvindt op 21 april 2013 in Het Concertgebouw.

Op zijn twintigste richtte hij het Dutch Harp Festival op, waarvan al twee succesvolle edities plaatsvonden in Utrecht in 2010 en 2012.
Onder zijn artistieke leiding zal het festival zijn derde editie beleven in februari 2014.

Radio en TV

Remy van Kesteren is een veelgevraagde gast op radio en tv.
Zo trad hij op in De Wereld Draait Door, VPRO’s Vrije Geluiden, GIEL – het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM, De Tiende van Tijl en Met het Oog op Morgen, en schoof onder andere aan tafel in de Nieuwsshow op TROS Radio 1, NTR Diskotabel en KRO’s De Ochtend van Vier.
photo: marco Borggreve

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Remy van Kesteren boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties