0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Saskia Laroo

Biografie Saskia Laroo

Saskia Laroo, in Amerika door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’, is een van de enkele vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Haar eerste ervaring met de trompet deed ze op toen ze acht jaar oud was in de brass band van Fanfare de Eendracht, Den Ilp. Zij studeerde trompet aan de Muziekpedagogische Academie van Alkmaar, het Sweelinck Conservatorium (bij Boy Raaymakers) in Amsterdam en de Muziekpedagogische Academie van Hilversum (bij Ack van Rooyen).

elektrische en akoestische muziek

Saskia Laroo boek je voordelig bij burolivemuziek.nl Het was moeilijk om optredens te krijgen en in de muziekwereld binnen te komen. “Een probleem bij het regelen van concerten dat niemand het aandurfde om met een onbekend iemand als ik te spelen. De trompettist is natuurlijk de belangrijkste persoon in een groep. Hij speelt de ‘lead’ en geeft alle ‘cues’ voor de andere muzikanten. Meestal luidde de afwijzing als volgt: jij kunt nog geen heel concert volspelen, je wordt halverwege moe omdat je net sterk genoeg bent,” aldus Saskia. Daarom koos ze in plaats van trompet (tijdelijk) voor de bas: er was veel vraag naar bassisten. “Nadat ik eenmaal actief op het podium stond als bassist, werd het vertrouwen in mijn trompetspel automatisch groter. Ze begonnen me te accepteren als trompettist.” After starting to gig on bass, they put more faith in me and began to accept me as a trumpeter as well.” Rond diezelfde tijd besloot Saskia al zelf concerten te boeken.

Vanaf 1979 verdient Saskia Laroo haar brood met het maken van muziek. Ze begon met optreden in Dixielandorkestjes en mainstream combo’s. Ze had het voorrecht regelmatig gevraagd te worden door saxofonist Hans Dulfer. Vanaf 1981 maakte Saskia regelmatig deel uit van zijn groepen, en daarnaast zat ze in Rosa King’s Upside Down Band waarin ook de jonge Candy Dulfer speelde. Vroeg in hun carrières stak ze van alles op over salsa, Caribische, Braziliaanse and Afrikaanse muziek. Saskia ging in verschillende andere groepen spelen.

Live in Zimbabwe

In 1982 formeerde ze haar eigen Salsa Caliente Band, tussen 1986 en 1990 had ze Caribbean Express en van 1990 tot 1994 trad ze op met The Caribbean Colors.

Rond 1994 had Saskia Laroo haar eigen stem definitief gevonden in al die verschillende formaties. In 1993 ging ze voor het eerst solo en een jaar later richtte ze de Saskia Laroo Band op om de composities te spelen van haar debuutalbum It’s Like Jazz. In 1995 zagen twee nieuwe formaties het licht: het latinjazz-kwintet Salsa Bop en de straight-ahead groep Jazzkia. Tegenwoordig treedt Saskia ook op als gastsolist.

Saskia Laroo creëert nieuwe stijlen, vaak omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Deze mix komt vooral naar voren in haar favoriete groep, de Saskia Laroo Band, een multi-culturele unit die overloopt van hedendaagse sounds en de kracht van de traditie. Vol groovy ritmes, opwindende solo’s, en opzwepende rap-vocalen. Haar ruime ervaring in bands van verschillende genres maakt deel uit van haar kracht. Met veel plezier gooit ze het bij elkaar in haar eigen muzikale concept en laat alle verschillen samenkomen in een nieuw geheel. Om dat te bereiken kiest ze muzikanten uit die met een open blik kijken naar verschillende stijlen. Zelf zegt ze: “Ik vind dat mensen het leuk hebben, en dansen als ik speel. Ik speel niet alleen voor andere muzikanten.”

jazz en groovy sounds

Saskia beweegt zich altijd tussen jazz en groovy sounds. Dat is al zo sinds haar eerste CD It’s Like Jazz. Jazzkenners beweren dat ze teveel lonkt naar popmuziek. Popfans herkennen die popinvloeden wel, maar vinden haar toch een jazzmuzikant. Met de muziekcritici is het niet anders. “Natuurlijk zou ik heel graag willen dat de critici van me hielden, maar ik ben er niet echt mee bezig. Het zou pas pijnlijk zijn als de mensen die zeggen van trompet, jazz en dans te houden niet meer naar mijn concerten zouden komen. Dat het toch goed gaat komt denk ik omdat ik zowel voor mijn eigen plezier als dat van anderen speel,” aldus Saskia Laroo.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Saskia Laroo boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie