0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Re-Play

Biografie Re-Play

In 1994 word Re-play opgericht door Alwin Burke, Henk Waarde, Samuel de Wit en Mark Dakriet. Zij hadden in 1992 al eens samen meegedaan aan de Soundmixshow van Hennie Huisman als de groep The Pasadena’s.

Nederlandstalige R&B soul

Er worden 2 singles opgenomen maar die blijven onopgemerkt in Nederland. In het begin zong de groep uitsluitend Engelstalig repertoire maar tijdens een tour op Gran Canaria kwam Samuel de Wit met het idee om Nederlandstalige R&B nummers te zingen. Dit werd meteen positief ontvangen.

Top 40 notering

Eind 1996 bracht Re-Play hun eerste Nederlandstalige single Ik denk aan jou uit en kwam in februari van 1997 in de tipparade.
Maar met de opvolger Kijk om je heen had de groep in 1998 zijn eerste top 40-hit te pakken en in de zomer van dat jaar volgde de top 10-hit Ala day (Ik leef alleen voor jou).
Waarna hun debuutalbum volgde.

Re-play en Gordon

In 1999 volgde een succesvolle samenwerking met Gordon en het duet Never nooit meer werd de grootste hit voor de Re-Play.
Voor Gordon betekende het een comeback.

in 2003 verlaat Mark Darkriet de band om een solocarrière te starten.

Solocarrière

In 2015 zien we Re-Play in de originele bezetting, Alwin, Henk, Sam & Mark, terug op het podium bij de concerten van de Ladies of Soul.
Dit smaakt naar meer en sinds 2016 is Re-play weer in de oude bezetting terug en swingender dan ooit.

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Re-Play boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties