0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
3Js

Biografie 3JS

3JS is een Nederlandse band uit Volendam, die bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. Die laatste maakte voorheen deel uit van de band Blue Velvet en kwam bij 3JS nadat zijn vader, Jaap de Witte, die begin 2013 verliet. De band raakte landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon.

Bekend trio boeken of inhuren

De drie kennen elkaar sinds 1996. Vanaf 2002 traden zij lokaal op onder de naam 3JS.
De Witte was op dat moment al 25 jaar actief als muzikant en Jaap Kwakman was druk bezig als sessiegitarist en speelde op veel cd’s van andere artiesten (Twarres, Volumia!, Sita Vermeulen, Mirjam Timmer, The Cats e.v.a).

Boek een artiest

Naast 3JS hadden Dulles en Kwakman nog een zijproject genaamd Bluebus. Met deze band maakten ze een rockalbum, Sex and other mindgames, dat nooit is uitgekomen.
Daarna schreven ze een lied voor de Amerikaanse groep Venice en kort hierna besloten Dulles en Kwakman een punt achter Bluebus te zetten om zich samen met De Witte volledig te richten op 3JS.

3Js boeken voor scherpste gage

Landelijk bekend werden ze toen ze opdoken in docusoap van Jan Smit en het uitbrengen van het debuutalbum Watermensen in 2007.  De van dat album uitgebrachte singles ‘Net Alsof’, ‘Wiegelied’, ‘Een met de bomen’ en ‘Watermensen’ deden het goed.

Rembrandt

Niet lang daarna ontvingen de heren een Originele Rembrandt en kregen ze een Zilveren Harp – de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent – uit handen van Buma Cultuur voor het album Watermensen. Hiermee kwam de carrière van het trio pas echt op stoom en inmiddels zijn het vaste waarden geworden in de Nederpopscene.

Wilt u nog meer Volendamse artiesten?
Nick en Simon
Anny Schilder
Ancora
BZN’66

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je 3Js boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties