0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Erik van Klinken

Biografie Erik van Klinken

Erik van Klinken is een Nedrlandstalige zanger uit Emmen. Hij groeit op in de wijk Emmermeer in Emmen. Een echte volksbuurt waar men houdt van het Nederlandse lied. Het zingen zit Erik al vroeg in het bloed en hij staat inmiddels wekelijks op het podium door het hele land.

Volkszanger boeken

Erik heeft de afgelopen jaren opgetreden met diverse grote artiesten zoals Jannes, Django Wagner, Frans Duijts en Jan Smit en is in 2013 en 2015 samen met 60 andere artiesten naar Westendorf in Oostenrijk geweest om daar het aanwezige publiek te vermaken.

Boek een zanger

Erik doet in 2012 auditie voor SBS 6 “Bloed, Zweet en Tranen” en wordt genomineerd door weekblad Party als “Nieuw aankomend Nederlands talent”.
In 2013 is hij wederom genomineerd, maar nu als provincietopper waarbij hij de provincie Drenthe vertegenwoordigt.

Bloed, Zweet en Tranen

Met zijn nummer “Kijk eens diep in mijn hart” haalt Erik diverse landelijke playlisten en is tevens te horen op RADIONL. Hij reist diverse malen het land door met “Radio NL on tour”.

Erik doet mee aan een talentenjacht in Amsterdam “The choice of La Bastille” en bereikt daar de halve finale. Hij ontmoet daar liedjesschrijver/producer Bram Koning die meteen zeer onder de indruk is van Erik. Bram Koning schrijft liedjes voor o.a. Ruth Jacott, Willeke Alberti, Wolter Kroes en Dries Roelvink.

Talentenjachten

Hun eerste samenwerking resulteert in de single “Lekker Doodgewoon” die meteen door de belangrijkste stations wordt opgepikt, op 85 belandt in de single top 100 en tot “Hollandse Nieuwe” op RADIONL en “Oranje Kroon” op TV Oranje wordt gebombardeerd.

Erik van Klinken boeken voor scherpste gage

In december 2013 wordt Erik benaderd om Jannes te vervangen in het Gelredome stadion voor 30000 mensen.
Het succes blijft hem achtervolgen en hij zit enorm in de lift, want in september 2014 is Erik genomineerd door BUMANL als nieuw Nederlands talent. Erik wordt momenteel ook opgepakt door de Belgische radiozenders.

Gezellige zanger

Erik van Klinken is een zanger die u een half uur of de hele avond kan vermaken en de tent lekker op z’n kop kan zetten.
Het repertoire van Erik is zeer uitgebreid. Hij zingt Hollandse meezingers maar ook eigen bekende nummers.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Erik van Klinken boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties