0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Candy Dulfer

Candy Dulfer

De bekendste saxofoniste van Nederland, die vooral internationaal hard aan de weg timmert.
Ze werd geboren op 19 september 1969. Ze is zes jaar oud wanneer ze de saxofoon begint te bespelen. Haar vader, Hans Dulfer (zelf ook een bekende sax-speler), ziet het talent in Candy en laat haar bij een vereniging gaan waar ze de alt-saxofoon leert spelen, wat vandaag de dag nog steeds haar favoriete instrument is. Al op haar zevende speelde ze samen met haar vader, op haar 20e toerde ze de wereld rond en in de afgelopen jaren trad ze meermalen op met grote namen zoals Maceo Parker, Aretha Franklin, Blondie en Jamie Cullum. Ze is uitgegroeid tot een zeer ervaren en populaire saxofonist.

Doorbraak

In 1987 breekt ze door bij het grote publiek met haar band ‘Funky Stuff’. Ze werkt in de tijd samen met de Amerikaanse levende legende Prince en met vele andere bekende artiesten. Zo ook met Eurythmics-lid Dave Stewart. Het tweetal scoort in 1990 een Europese nummer-1 hit met het nummer ‘Lily was here’, de soundtrack voor de Nederlandse film ‘De Kassiere’.

Saxuality

Door dit succes krijgt ze de kans een eigen album te maken. Het resultaat is het succesvolle album ‘Saxuality’, een wereldwijde millionseller.
De jaren hierna komen diverse succesvolle albums van Candy uit, met daarop vele samenwerkingen met bekende artiesten. Ze wordt jaarlijks uitgenodigd voor verschillende toernees van bekende artiesten zoals Van Morrison en Prince.

De koningin van de Jazz en Funk!

zoek je nog een andere saxofonist?
Mr Saxo-B

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Candy Dulfer boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties