0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Bonnie St. Claire

Bonnie St. Claire werd geboren op een schip, als dochter van een binnenvaartschipper. In 1966 werd ze ontdekt tijdens een concert van Peter Koelewijn, toen ze als 17-jarig meisje op het podium een lied mee mocht zingen.
In 1967 kreeg ze via Koelewijn een platencontract en maakte ze onder de artiestennaam Bonny St. Claire haar eerste single.

Dokter Bernard

Het Nederlandstalige repertoire ligt St. Claire goed. Met Dokter Bernard, Het nummer waarin Ron Brandsteder de rol van Dr. Bernard inzingt bereikt de zangeres in juli 1976 de top tien. Een breuk met Unit Gloria lijkt definitief en de zangeres besluit haar muzikale koerswijziging verder uit te diepen. De opvolger Ik Ben Gelukkig Zonder Jou wordt een bescheiden hit. Het album Dokter Bernard En 11 Andere Grote Hits verschijnt.
Ook is ze in dit jaar te horen op de Single: rocky. Een hit waarmee Don Mercedes ( Rob van Bommel) een nummer 1 hit scoort. Het nummer kwam van oorsprong uit Amerika en Peter Koelewijn en Will Hoebee besloten er een Nederlandse versie van te maken. Peter haalde Bonnie St. Claire over om de vrouwelijke lead-stem te doen.

In de jaren 90 Blijft Bonnie actief op de Nederlandse Muziekmarkt en brenkt ze nog enkele singles en Albums uit ( alles wat ik wil en Jij bent niet alleen. Tot op de dag van vandaag wordt ze veel gevraagd voor optredens en brengt ze naast haar bekende nummers ook een medley van bekende songfestival nummers ten gehore.

Ali B op Volle Toeren

In februari 2011 is Bonnie te zien in een aflevering van Ali B Op Volle Toeren, het televisieprogramma waarin Ali B jonge rappers koppelt aan Nederlandse muziekveteranen. In de uitzending voert St. Claire een akoestische versie uit van het nummer Eeyeeyo van Darryl.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Bonnie St. Claire boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties