0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Within Temptation

Biografie Within Temptation

Within Temptation is een rockband met een zeer indrukwekkende live show. In 2002 zorgde de single ‘Ice Queen’ voor een doorbraak bij het grote publiek. De band is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands best verkopende band in het buitenland met wereldwijd meer dan 2 miljoen verkochte CD’s en DVD’s. Dit maakt de band één van de snelstgroeiende rockbands internationaal.

Debuutalbum ‘Enter’

In april 1996 werd de band opgericht door gitarist Robert Westerholt en zangeres Sharon den Adel, waarna in april het debuutalbum ‘Enter’ werd uitbracht.
Internationaal geniet de band een grote naamsbekendheid en speelt ze op de grootste Europese festivals, zoals: Pinkpop, Werchter, Rock Am Ring, Sweden Rock, Ruisrock, Aerodome, Roskilde en Gurtenfest.

Prijswinnend

Within Temptation heeft voor hun successen vele prijzen ontvangen, waaronder een World Music Award voor Nederlands ‘Best verkopende band in het buitenland’, een Edison voor ‘Beste groep nationaal’, een Golden God Award voor de video ‘Angels’, een TMF Award voor ‘Beste groep Nationaal’ en de band heeft vier jaar achtereenvolgend (2003 t/m 2006) de Conamus Export Prijs ontvangen voor ‘Best verkopende band in het buitenland’.

Black Symphony

In 2006 ontving Within Temptation voor de derde keer de Buma Cultuur Export Prijs voor ‘Best verkopende band in het buitenland’ en een Golden God Award van Metal Hammer UK voor ‘Beste video’. Op 7 februari 2008 gaf de band een speciaal (uitverkocht) concert met het Metropole Orkest in Ahoy Rotterdam. Samen met het PAdam koor, gastzangers (Keith Caputo, George Oosthoek en Anneke van Giersbergen), een 400 m2 videoscherm, mooie licht- en pyro effecten werd het Black Symphony een groot succes. Kerrang gaf het concert de hoogste score and schreef: “this really is the greatest show on earth!”

Het Black Symphony concert is door 14 HD-Cameras opgenomen en eind 2008 op DVD, Blu-ray en CD in 40 landen tegelijkertijd uitgebracht. Black Symphony behaalde in 11 landen een top-10 notering, waarvan in 8 landen een top 3 positie.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Within Temptation boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties