0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Twelve Bar Blues Band

Biografie Twelve Bar Blues Band

**gestopt met spelen**

De Twelve Bar Blues Band, of kortweg 12BBB, draait alweer een tijdje mee in de bluesscene en is een graag geziene gast op grote en kleine podia in Nederland, Belgie, Duitsland en Luxemburg.  De band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Ieder optreden opnieuw weten de mannen met onuitputtelijke energie en enthousiasme een ultieme bluessfeer neer te zetten zoals je die alleen in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

Componisten duo

12bbb2Dit alles onder bezielende leiding van de twee oprichters en frontmannen van de band Jan J. Scherpenzeel, alias J.J.Sharp (vocals & harp) en Kees Dusink (Lead & Slide Gitaar). Op het podium weten zij elkaar blindelings te vinden en de muziek tot grote hoogten te stuwen. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele 12BBB repertoire.

Ritmesectie om eens goed voor te gaan zitten

De band heeft verder een ritmesectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en gitarist Randy Pears vormen samen de hechte basis. Dit drietal weet iedere groove tot een waar kunststuk te verheffen. Alle traditionele bluesstijlen hebben zij volledig in de vingers op een manier waarvan je kan smullen. Dit is dan ook precies waar de liefhebber voor komt, zo’n groove waar je volledig in op kan gaan en waar je niet meer uit wilt.

DE verassing aan het Nederlandse bluesfront

Sinds haar oprichting in 2005 is het de Twelve Bar Blues Band behoorlijk voor de wind gegaan. In de begin periode werden de mannen steevast gezien als DE verassing aan het Nederlandse bluesfront. Inmiddels, een paar honderd optredens en 4 CD’s later, kan daar natuurlijk geen sprake meer van zijn.

In april 2011 werd de band zelfs winnaar vande Dutch Blues Foundation award voor Beste Nederlandse Blues Band van 2010, een titel om trots op te zijn. Een jaar later won lead & slide gitarist Kees Dusink de award voor Beste Nederlandse Blues Gitarist en in april 2013 ontving Patrick  “Sideburn” Obristde award voor Beste Nederlandse Blues Bassist
Ook in het buitenland is de band niet onopgemerkt gebleven, op bluesradiostations in USA, Engeland, en Duitsland is de muziek van 12BBBregelmatig te horen.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Twelve Bar Blues Band boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties