0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
De Hûnekop

Biografie De Hûnekop

(De Hondekop) bestaat uit Emiel, Bart, Rik en Jeroen.

De heren zijn afkomstig uit het Hardcore/Punk genre maar tegenwoordig lopen de invloeden uiteen van Counry, Rock’a Billy tot Punk en Rock. Acts als; Hank Williams (3 generaties), Tiger Army, The Misfits en Roky Erickson.

Friese Rock Band

Alle teksten van Emiel zijn Friestalig en geven vaak op humoristische wijze de stem van de Friesche arbeider weer.
Ondanks het directe taal gebruik wordt de band veel gedraaid op radio zenders als: Omrop Fryslân en Holland FM en heeft de band een schare fans aanhang.

Band boeken

Live optredens van De Hûnekop zijn altijd zeer energiek en staan bekend om de interactie met het publiek. Vaak worden zij bij gestaan door “Jappie Kommando”, ”It âlde mantsje” en “Kettingzaagmans Cor”. De Hûnekop speelt gemiddeld zo’n 60 optredens per jaar, op o.a. festivals, poppodia en in kroegen.

Eigen werk

De band is opgericht in maart 2009 door singer/songwriter Emiel, nadat hij thuis kwam van een lange wereldreis met een kladblokje vol ideeën. 20 oktober 2012 kwam alweer het derde full-lenght album uit op Frisian music, het door Emiel opgerichte platenlabel. Via dit label worden alle zaken geregeld zoals; merchandise, distributie en management.

Boek een band uit Friesland

Sinds de oprichting hebben de mannen minstens 200 keer in Friesland gespeeld. Ook provincie Groningen is al meerdere malen aan gedaan en het lijkt als of de Friestalige arbeiders muziek ook de Groningse harten weet te veroveren. Ondertussen zijn er al duizenden exemplaren van de 3 albums van De Hûnekop verkocht door Nederland.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je De Hûnekop boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties