0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Captain Gumbo

Biografie Captain Gumbo

Captain Gumbo werd in 1987 opgericht door Joost Witte en Gerard de Braconier, beiden leden van de popgroep Toontje Lager, samen met bassist Hans Soeteman (RoToR) en Mark Söhngen. Soeteman wordt al snel vervangen door Leon Giesen, die ook te horen is op het debuutalbum “1 More 2 Step”, dat uitkomt in oktober 1990. Van deze cd wordt een single uitgebracht, het nummer“Allons à Lafayette”, dat een paar weken in de hitlijsten staat. De groep is diverse malen te zien op televisie, onder andere bij “Geen C te hoog”.

Louisiana, de bakermat van cajun en zydeco

Op het moment dat de single in de Top 40 staat, reist Captain Gumbo door Louisiana, de bakermat van cajun en zydeco. De band treedt op in Breaux Bridge, Baton Rouge en New Orleans. Ze bezoeken hun helden Eddie Lejeune, D.L. Menard en Boozoo Chavis en verzorgen ze het voorprogramma voor Steve Riley & His Mamou Playboys.

Cajun-stijl

Toen “1 More 2 Step” opgenomen werd, was cajun een nog relatief onbekende muziekstijl in Nederland. Met “Allons à Lafayette” in de top 40 schoten cajun-band’s als paddestoelen uit de grond en slagers begonnen zelfs cajunburgers te verkopen. Een nieuwe rage was geboren.
De ervaringen van de reis door Louisiana worden in muziek omgezet. Dit resulteert in een nieuw album in november 1992: “Back à La Maison”. Speciale gast op deze cd is violist Rens van der Zalm, Floyd Soileau – platenbaas van het grote cajun-label Flat Town Records uit Ville Platte (LA) – schrijft een lovend stuk op de hoes van deze cd.

Toer en 3e album

De daarop volgende jaren toert de band intensief langs Nederlandse podia, van kleine café’s tot grote podia en staat ze zelfs in het voorprogramma van Fats Domino in Ahoy. Ook treden ze op in België, Duitsland en Zwitserland. “Chank-A-Chank” heet het derde album dat in 1994 verschijnt. Leon Giesen heeft het te druk met zijn televisiewerk en wordt vervangen door Nico Heilijgers. Het Hammond-orgel van Roel Spanjers is een nieuw element op de cd en ook tijdens liveoptredens zal Spanjers steeds vaker te gast zijn. “Chank-A-Chank” staat bijna twee maanden in de Album Top 100.

Aanwezigheid van saxofonist Jan de Ligt

In juni 1997 verschijnt het vierde album van de band: “Midlife Two-step”.“Gumbo nr. 5″ verschijnt in de zomer van 2001. Captain Gumbo zoekt op deze plaat naar een intiemer geluid: er wordt veel op akoestische instrumenten gespeeld en de muziek is zoveel mogelijk direct opgenomen. De cd klinkt daarom nog meer ‘cajun’ dan de voorgangers, ondanks twee nummers van Hank Williams en de prominente aanwezigheid van saxofonist Jan de Ligt, die nu bij vrijwel alle optredens als gast gevraagd wordt.

Vive le Capitaine

Tussen 2001 en 2012 blijft Captain Gumbo optreden, maar staat minder vaak op de podia. Voor het 25-jarig jubileum wil de groep een nieuwe live-cd uitbrengen en maakt opnames tijdens een optreden in Café XL in Wageningen. Deze cd, Vive le Capitaine, werdt in september 2013 uitgebracht.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Captain Gumbo boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie