0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Hermes House Band

Biografie Hermes House Band

“Ladies and gentlemen, get ready to party! Tonight, live on stage, the biggest party band of the World. Here they are: the Hermes House Band!
 (onze aankondiging op ieder podium)

Deze aankondiging hebben inmiddels miljoenen mensen over de hele wereld gehoord voordat het feest losbarst. De Rotterdamse studentenband staat garant voor “good times”, niet in de laatste plaats omdat de studenten zelf zoveel plezier hebben in wat ze doen en dat enthousiasme als geen ander weten over te brengen op hun publiek.

In 1994 scoorde de band een nummer 1 hit in de Nederlandse top 40 met hun interpretatie van Gloria Gaynors “I Will Survive”. Het bekende “lalala”-lijntje wordt nog steeds luidkeels gezongen op grote sportevenementen, feesten en partijen. Deze HHB-versie groeide uit tot een wereldhit (meer dan 2,5 miljoen verkopen) en maakte de band daadwerkelijk “the biggest party band of the world”.

De bekendste studentenband van Nederland

In 1984 werd de band opgericht door studenten die van mening waren dat er op sociëteit Hermes te weinig hedendaagse muziek gemaakt werd. De nieuwe huisband specialiseerde zich in covers van disco-platen die in de hitparade stonden. Door de creatieve arrangementen ontstond de HHB-sound die gekenmerkt wordt door een stevige beat en een hoge meezingfactor.

Laaa lala la la lalalala

Hermes House Band voordelig boeken bij Burolivemuziek.nlAl snel speelde de band in heel Nederland. Overal wilde men dé studentenband hebben. Naarmate de vraag groter werd kwamen de jonge artiesten erachter dat hun studie onder druk kwam te staan. Zo werd het systeem van de wisselende bezetting geboren: als een bandlid het studeren niet meer met de band kon combineren, of aan het werk ging, zocht hij of zij een opvolger. Zo ontstond een band die eeuwig jong en enthousiast is.

Hermes House Band treed Internationaal op

Als gevolg hiervan bestaat er sinds 1998, naast de Nederlandse studentenband, ook een “HHB International” die optreedt in het buitenland. Een langdurige internationale carrière volgde, met hits in o.a. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada, Australië, Zuid Oost Azië, Mexico en Zuid Afrika. Bekende hits van de internationale band zijn o.a. “Country Roads”, “Rhythm of the Night” en “Que Sera”.

Met bijna 100 bandleden en hitnoteringen in meer dan 26 landen kan de Hermes House Band zich inmiddels de grootste en meest succesvolle feestband van Nederland noemen. Op 28 november 2015 viert de band haar 30ste verjaardag “gewoon” thuis in Rotterdam. Eén van de langst bestaande bands uit de Nederlandse popgeschiedenis verzorgt een avondvullend muziekprogramma met bijna alle 100 (oud)-muzikanten.

Naast de studentenband, die nog wekelijks in Nederland optreedt, spelen ook de Internationale HHB en de originele bezetting uit 1984 in verassende combinaties. Na drie decennia omzwervingen over de hele wereld, is de complete band weer thuis op Sociëteit Hermes, waar het allemaal begon.

Tot ziens, tot lalala!

Wist u dat…

• de HHB circa 40 optredens per jaar geeft?
• onze hit I Will Survive meer dan 2,5 miljoen keer verkocht is?
• de HHB in 2013 samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest optrad?
• de HHB in 2014 haar 30-jarige jubileum viert? (maar nog even jong en energiek is als 30 jaar terug)
• de HHB in de afgelopen jaren ook optrad in Tanzania, Dubai, Zimbabwe, Curaçao, Suriname en Singapore?

 

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 6 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Hermes House Band boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties