0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Handsome Poets

Biografie Handsome Poets

Handsome-Poets-HPHandsome Poets speelde zichzelf begin 2010 voor het eerst in de kijker met de single Blinded. Waarna 3FM de band rond frontman Tim van Esch direct bombardeerde tot Serious Talent. Single nummer twee Dance (The War Is Over) schopte het tot Megahit, werd door menig muzieksamensteller onder promo’s voor tv-programma’s gezet en bracht de band in De Wereld Draait Door. Hierdoor was Handsome Poets op het moment dat in maart 2011 het titelloze debuut verscheen al een gevestigde naam. Een naam die door hun frisse, opgewekte pop met dansbare groove en aanstekelijke eightiesgeluid bij menig festivalprogrammeur hoog op het verlanglijstje stond. Een uitgebreide tournee bracht Handsome Poets van Lowlands tot Solar en van Concert At Sea tot Appelpop en bracht hen in mei 2012 zelfs op het prestigieuze HIFA festival in Zimbabwe.

Bandleden

Onderwijl vond de band haar vaste vorm met frontman Tim van Esch, toetsenist Nils Davidse, drummer Daniël Smit en als laatste toevoeging gitarist Eelke Mastebroek. Als viertal werd tussen de vele optredens door gewerkt aan het materiaal dat op het album Sky On Fire zou komen te staan. De titeltrack verscheen als eerste single, werd door vrijwel alle populaire radiostations opgepikt en zorgde voor de doorbraak naar het grote publiek. Doordat het Olympische NOS-talkshow London Late Night het aanstekelijke nummer als tune gebruikte, hoorden de zo’n drie miljoen kijkers het nummer dagelijks voorbij komen. Het leverde een eerste plek in de Mega Top 50 en in de iTunes Chart op. “Het idee van Sky On Fire ontstond op een snelweg in Duitsland. Het gaat over een verandering, een nieuw begin. Terwijl je onderweg bent naar een nieuw goal zie je de een prachtige lucht”, aldus Tim van Esch. “Dan besef je hoe goed het voelt om samen onderweg te zijn. Dit is de sfeer van ons tweede album.”

Sky On Fire

Sky On Fire verschijnt 1 december 2012 en luidt een drukke periode voor de band in. New Life wordt de nieuwe single van het album en terwijl er een uitgebreide tournee langs de Nederlandse clubs gepland staat, uitmondend in een optreden op Eurosonic/Noorderslag. De titeltrack van het album behoort samen met Sing For You en albumafsluiter Alright tot de nummers die in eerder stadium zijn opgenomen. De rest van het album is in redelijk snel tempo tot stand gekomen. “Voorheen werkten we altijd zo dat we een nummer schreven en het vervolgens opnamen”, aldus Tim van Esch. “We hadden echter zo veel gespeeld en zo veel energie, met een grotere rol voor de gitaar sinds de komst van Eelke, dat we besloten dat gevoel en dat geluid te vangen. We hebben een maand voor schrijfsessies uitgetrokken en vervolgens een maand voor opnames in Bullet Sound.”

Inspiratie voor nieuwe nummers

m1nxd83a3l3g_std640Het heeft een verzameling tracks opgeleverd die een hechte band laten horen met een originele kijk op de wereld. Opener Jupiter blikt terug op de tijd van Dance (The War Is Over) en is geïnspireerd door Lars Von Triers film Melancholia. Vanuit dat punt ontstaat een reis naar New Life. Stranger is een autobiografie over het tourleven, The Fabulous Life is en sprookje over de buurman die altijd geluk heeft tot het moment dat hij een miljoen wint en overlijd en zo heeft elke track zijn eigen verhaal. Het zomerse Scheveningen is rechtstreeks op de schrijfsessies voor van Sky On Firegebaseerd. “Voor het schrijven van het tweede album verhuisde ik voor een aantal weken naar Scheveningen om daar met producer Erik Schurman te werken. Op een zolderkamertje met uitzicht op de zee ontstonden de meeste nummers. Het idee was dat de tracks volledig moesten kloppen als je ze uitkleedt tot alleen gitaar en zang. Met die halffabricaten zijn we vervolgens de studio ingegaan en hebben we de nummers als band ingevuld. Hierdoor hebben we daadwerkelijk het moment kunnen vangen, de sfeer die we voelen als we samen spelen. Sky On Fire is daardoor enorm positieve ‘feel good’ knalplaat geworden.”

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Handsome Poets boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie