0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Gare du Nord

Biografie Gare du Nord

Begonnen in 2001 als studioproject is Gare du Nord een volwassen concept in het jazz lounge genre. De componisten Barend Fransen en Ferdi Lancee brachten in dat jaar hun album (in search of) uit.

Jazz boeken of inhuren

In 2010 bij de re-release wordt het album alsnog bekroond met een gouden plaat. Na het experimentele album Club Gare du Nord (2005), waarop trompettist Erik Truffaz een gastrol vervult, volgt de brede doorbraak in 2007 met het album Sex ‘n’ Jazz.

Boek een band

Gare du Nord is de eerste Europese band die toestemming krijgt om Marvin Gaye te samplen in You’re My Medicine, een bewerking van Sexual Healing. Gaye is ook de inspiratie voor de hit Marvin & Miles en de door de soullegende beïnvloede Britse zanger Paul Carrack zingt Ride On de harten van veel nieuwe fans in.

De meest poppy jazzsong van Sex ‘n’ Jazz, Beautiful Day, wordt een hit in Nederland.

Gare du Nord boeken voor scherpste gage

Met zangeres Dorona Alberti aan boord ruilen Fransen en Lancee in 2008 de status van studioformatie in voor die van energieke live act. Tijdens de Sex ‘n’ Jazz Tour 2009-2010 staat de vijf man en een vrouw sterke live band meer dan 150 keer op de podia van Nederlandse clubs en theaters.

Het platina succes wordt in 2009 geprolongeerd met het album Love For Lunch, het eerste album op het befaamde New Yorkse jazz-label Blue Note Records. Op dit album is onder meer de song Come To The Ball te vinden, geschreven voor Grace Jones.

Band Boeken of inhuren

Eind 2012 verschijnt het live-album Lifesexy, wederom op Blue Note Records. Met dit album toert de band in het voorjaar van 2013 opnieuw door Nederland en doet daarbij 50 clubs en theaters aan.

Na zeven jaar vrijwel onafgebroken toeren door Nederland en meer dan 300.000 verkochte albums alleen in Nederland al, geniet de band in eigen land nog steeds een opmerkelijke internationale status. Het is daarom dat deze 100 % Nederlandse band de titel “de meest bekende onbekende band van Nederland” met enig gevoel voor understatement als een geuzennaam draagt.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Gare du Nord boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties