0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Dixieland Crackerjacks

Biografie Dixieland Crackerjacks

Sinds de oprichting van de band in 1994 is het orkest in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende oude stijl Jazzorkesten van Nederland. Professionele musici met gevoel en liefde voor de swingende en vrolijke muziek uit de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw brengen een gevarieerd programma met muzikale hoogtepunten uit die tijd, afgewisseld met eigen composities die binnen dezelfde stijl passen.

Jazzband boeken of inhuren

Doordat zowel als Podiumformatie en als Looporkest kan worden opgetreden zijn ze inzetbaar bij zeer uiteenlopende evenementen. Variërend van concerten door de podiumband in Jazzclubs, Schouwburgen, op Festivals en in Restaurants tot het openen van Bedrijven, het opvrolijken van Winkelcentra en Familiefeesten door bijvoorbeeld ons looporkest.

Boek een band

De bezetting en kleding kan naargelang Uw wensen worden aangepast, zodat voor ieder evenement een passende band klaarstaat.

Looporkest inhuren

Het looporkest van de Dixieland Crackerjacks is een flexibel mobiel bandje dat kan dienen ter opluistering van zeer uiteenlopende evenementen. Meestal bestaat het uit vijf muzikanten. In overleg is optreden met meer of minder mensen ook mogelijk.

Deze bezetting is het meest geschikt voor het opvrolijken van buitenactiviteiten, als verrassende mobiele act, aan boord van schepen of als er bij één feest op meerdere plaatsen muziek gewenst is.

Dixieland Crackerjacks boeken voor scherpste gage

Bij buitenactiviteiten kunt u denken aan braderieën, sportevenementen, winkelcentra, vakantieparken of muziekfestivals.
Als mobiele act is de band in het verleden reeds ingezet bij tal van bedrijfsevenementen, zoals productpresentaties, jubilea en personeelsfeesten.

Jazz dirges

Een wel heel bijzondere plek neemt het spelen bij begrafenissen in. In het oude New Orleans werd de overledene soms naar zijn laatste rustplaats begeleid met live muziek. De Crackerjacks zijn meermaals gevraagd om in deze traditie een muzikale bijdrage te leveren. Ten behoeve daarvan staan op het repertoire een aantal traditionele “dirges”.

Jazzband boeken

Het grootste deel van de optredens is echter van luchtiger gehalte. Zo speelde de band op menige receptie, bij stads- en dorpsfeesten, beurzen en ook in het café.
Het repertoire bestaat dan uit vrolijke muziek uit de “roaring twenties”.
De zang klinkt geheel authentiek door middel van een megafoon. Binnen de band zijn meerdere vocalisten die elk hun eigen specifieke timbre bezitten.

De kleding bestaat uit vrolijke dixie-outfit met strooien hoedjes, blauwe vestjes en bijpassende vlinderstrikjes. Ook wordt af en toe in themaoutfit opgetreden, bijvoorbeeld op de efteling.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Dixieland Crackerjacks boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties