0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Sven Hammond Soul

Biografie Sven Hammond Soul

Het derde album van Sven Hammond Soul is een dollemansrit. Het ene moment zit je in de Copacabana nachtclub in New York te kijken naar danseressen met veel veren en glitters, en een zanger met opengeknoopt hemd die staat te galmen alsof ze het buiten ook moeten horen.

The Usual Suspects

Sven Hammond boek je voordelig bij Soul burolivemuziek.nlVervolgens dans je op een streetparade in New Orleans, gelijk daarna duik je middenin een kolkende, doorgedraaide massa cyberpunks in een afgelegen pakhuis. Pas op, want je bent ook nog getuige van een zeer funky revolverheldenduel in een hete woestijn.

Sven Figee, aanvoerder van de club, heeft een rijk muzikaal verleden. Hij speelde in rockbands, bij soulcombo’s, in funkgroepen en in bigbands. Al die invloeden komen terug op The Apple Field.

sixtiespop, deepsoul

Van de galmende sixtiespop in eerste single Oh Woman (gezongen door Ivan Peroti) tot de deepsoul in Last Time. Van de broeierige funk in River tot de hangmatpop van Love Drunk, naar het wijdse panorama van de revolverhelden in een stoffig stadje in El Mariachi, tot aan de beukende cover van The Prodigy’s Smack My Bitch Up. Het kan, het past, het mag.

Op eerdere platen van Sven Hammond Soul werd ook niet op een stijl meer of minder gekeken (neem de Svub Dub op The Marmalade Sessions), op The Apple Field is het opnieuw dat geweldige Hammond orgel dat de verbinding tussen alle tracks vormt. De ene keer klinkt het orgel behaaglijk, als een warme trui op een frisse dag. In het opgewekte Let’s Roll is het lichtvoetig. Maar in Smack My Bitch Up is het orgel een monster, dat ineens oprijst uit de diepte om genadeloos hard toe te slaan.

Empire, IV

Toch eisen Sven en zijn ‘stampende scheepsmotor’, zoals Nico Dijkshoorn het orgel ooit treffend omschreef, geen hoofdrol op. Als het liedje, en er staan alleen maar liedjes op deze plaat, daarom vraagt dan kan Sven ook dienen. Dan mag zangeres Patt Riley stralen, in Push Push bijvoorbeeld. Of Ivan Peroti, in Oh Woman of die door merg en been snijdende soulballade Last Time. Zoals dat hoort bij zo’n nummer stond Last Time in één keer op de band. En ja, dat is echt gitarist Tim Eijmaal die Love Drunk zingt. De ritmesectie, drummer Joost Kroon en bassist Glenn Gaddum, is zo betrouwbaar als een atoomklok, zo strak als de billen van Beyoncé en zo creatief als, nou ja, als de ritmesectie van Sven Hammond Soul natuurlijk.

Sven Hammond Soul is sinds 2006 langzaam maar zeker uitgegroeid tot een graag geziene gast in clubs, op festivals en op radio (Giel Beelen, Radio6) en tv (De Wereld Draait Door). The Apple Field kan en zal velen aanspreken: Hammond-fanaten, funkfans, soulkikkers en liefhebbers van een goed (pop)liedje. Snoep gezond, eet een appel, is het bekende advies. Maar wat te denken van een heel

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Sven Hammond Soul boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie