0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Stevie Ann

Biografie Stevie Ann

Stevie Ann, artiestennaam van Stéphanie Struijk (Roggel, 24 juni 1986), begint al op jonge leeftijd met het maken van muziek.
Eerst alleen op piano maar later ook op gitaar. Na de middelbare school gaat ze naar de Rockacademie in Tilburg. In het tweede jaar van de academie stopt ze.

Singer songwriter

Het debuutalbum Away from Here van Stevie Ann verschijnt in september 2005. Van het album dat 12 nummers bevat wat door haar zelf geschreven is, krijgt het nummer The Poetry Man, dat in december 2005 uitkomt, veel airplay op diverse radiostations, waaronder 3FM en bereikt het nummer begin 2006 de 12e positie in de Mega Top 50.
De single betreft een akoestische uitvoering van de albumtrack.

In november 2005 krijgt zij een Essent Award uitgereikt; een prijs voor jonge en veelbelovende artiesten. Enkele maanden later, in februari 2006 mag ze een Zilveren Harp in ontvangst nemen

Zilveren Harp en Essent award

Na diverse festivaloptredens in de zomer van 2006 begint Stevie Ann in oktober 2006 aan een theatertournee langs 14 zalen door heel Nederland. Ook treedt ze op 20 november 2006 op als support-act van de Engelse singer/songwriter James Morrison in de Amsterdamse Melkweg.

De single One Year of Love verschijnt in oktober 2006. Met het nummer bereikt Stevie Ann voor de tweede keer een hoge notering in de Mega Top 50. Het nummer bereikt uiteindelijk de 18e positie en staat zeven weken in de lijst. Het album Away from Here, dat in november 2006 opnieuw wordt uitgebracht met een bonus-cd, bereikt de vierde plaats in de albumlijst.

Optreden op Pinkpop

Tijdens de Pinkpop-persconferentie op woensdag 28 februari 2007 wordt bekend dat Stevie Ann in 2007 optreedt op Pinkpop. Het is de eerste keer dat de zangeres op het Limburgse popfestival staat. Voor de 3FM Awards 2007 is Stevie Ann genomineerd in twee categorieën: Beste Zangeres en Beste Album (Away From Here).

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Stevie Ann boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties