0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Jurk!

Biografie Jurk!

Op 8 januari 2010 verscheen de single Zou zo graag van het op 15 januari 2010 gepresenteerde debuutalbum Avondjurk.

Zou zo graag

Jurk! boek je voordelig bij burolivemuziek.nlNa een oproep van het duo op de populaire netwerksite Twitter voerde Zou zo graag binnen twee dagen de hitlijst van de iTunes Store aan. De single kwam enkele dagen later op nummer 1 binnen in de Single Top 100.

Mede dankzij de oproep op Twitter kwam Zou zo graag in één keer in de Nederlandse Top 40 en sloeg het nummer de Tipparade over.

‘treurig’ en ‘grappig’

Jurk! wordt wel vergeleken met Acda en De Munnik, aangezien beide een muziek- en cabaretduo zijn en de muziekstijl van de groepen sterke gelijkenissen vertoont.

De naam Jurk! is tot stand gekomen doordat de grootmoeder van Van Koningsbrugge afasie kreeg, waardoor zij niet meer de juiste woorden kon uitspreken. Eén van de woorden die ze vaak zei in verschillende situaties, was “jurk”. Hierin komen de twee sferen ‘treurig’ en ‘grappig’ tot uitdrukking, die ook centraal staan in de liedjes en sketches.

In 2001 maakte het duo Jurk! de cabaretvoorstelling Bakermat. Van Koningsbrugge en Van de Ven deden beiden mee in de televisieprogramma’s Kannibalen en Nieuw Dier. Van 2007 tot en met 2009 maakten zij samen het satirisch-absurdistische programma Draadstaal voor de VPRO. In 2010 gingen de twee bij de AVRO verder met het programma Neon Letters. De voorstelling waarmee Jurk! in 2010 en 2011 langs de Nederlandse theaters toerde, droeg net als het debuutalbum de titel Avondjurk, maar bevatte naast de nummers van het album ook dialogen en poëzie.

album Glitterjurk

In het najaar van 2011 kwam de single Kabalis uit. Van 14 tot en met 24 december 2011 trad het duo op in vijf zalen met de tournee Kerstjurk, bestaande uit kerstliederen en nieuw materiaal. Het tweede album Glitterjurk kwam uit op 8 februari 2013. Naar aanleiding hiervan werd begin 2013 een theatertournee gestart, gelijknamig Glitterjurk. Deze theatertournee werd op 6 mei 2013 afgesloten in Carré.

Op 13 december 2013 werd bekendgemaakt dat Van Koningsbrugge en Van de Ven voor Radio 538 gaan werken. Vanaf 12 januari 2014 presenteerden zij Jurk!FM, dat op zondag van 22.00 tot 00.00 uur werd uitgezonden. Hierin gingen zij, naast de platen draaien, live improvisatie en sketches doen op de radio. Op 3 april 2014 werd bekendgemaakt dat Van Koningsbrugge en Van de Ven per direct gestopt zijn met hun programma.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Jurk! boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie