0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
Jurk!

Biografie Jurk!

Op 8 januari 2010 verscheen de single Zou zo graag van het op 15 januari 2010 gepresenteerde debuutalbum Avondjurk.

Zou zo graag

Jurk! boek je voordelig bij burolivemuziek.nlNa een oproep van het duo op de populaire netwerksite Twitter voerde Zou zo graag binnen twee dagen de hitlijst van de iTunes Store aan. De single kwam enkele dagen later op nummer 1 binnen in de Single Top 100.

Mede dankzij de oproep op Twitter kwam Zou zo graag in één keer in de Nederlandse Top 40 en sloeg het nummer de Tipparade over.

‘treurig’ en ‘grappig’

Jurk! wordt wel vergeleken met Acda en De Munnik, aangezien beide een muziek- en cabaretduo zijn en de muziekstijl van de groepen sterke gelijkenissen vertoont.

De naam Jurk! is tot stand gekomen doordat de grootmoeder van Van Koningsbrugge afasie kreeg, waardoor zij niet meer de juiste woorden kon uitspreken. Eén van de woorden die ze vaak zei in verschillende situaties, was “jurk”. Hierin komen de twee sferen ‘treurig’ en ‘grappig’ tot uitdrukking, die ook centraal staan in de liedjes en sketches.

In 2001 maakte het duo Jurk! de cabaretvoorstelling Bakermat. Van Koningsbrugge en Van de Ven deden beiden mee in de televisieprogramma’s Kannibalen en Nieuw Dier. Van 2007 tot en met 2009 maakten zij samen het satirisch-absurdistische programma Draadstaal voor de VPRO. In 2010 gingen de twee bij de AVRO verder met het programma Neon Letters. De voorstelling waarmee Jurk! in 2010 en 2011 langs de Nederlandse theaters toerde, droeg net als het debuutalbum de titel Avondjurk, maar bevatte naast de nummers van het album ook dialogen en poëzie.

album Glitterjurk

In het najaar van 2011 kwam de single Kabalis uit. Van 14 tot en met 24 december 2011 trad het duo op in vijf zalen met de tournee Kerstjurk, bestaande uit kerstliederen en nieuw materiaal. Het tweede album Glitterjurk kwam uit op 8 februari 2013. Naar aanleiding hiervan werd begin 2013 een theatertournee gestart, gelijknamig Glitterjurk. Deze theatertournee werd op 6 mei 2013 afgesloten in Carré.

Op 13 december 2013 werd bekendgemaakt dat Van Koningsbrugge en Van de Ven voor Radio 538 gaan werken. Vanaf 12 januari 2014 presenteerden zij Jurk!FM, dat op zondag van 22.00 tot 00.00 uur werd uitgezonden. Hierin gingen zij, naast de platen draaien, live improvisatie en sketches doen op de radio. Op 3 april 2014 werd bekendgemaakt dat Van Koningsbrugge en Van de Ven per direct gestopt zijn met hun programma.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je Jurk! boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties