0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
De Jeugd van Tegenwoordig

Biografie De Jeugd van Tegenwoordig

De leden van de groep zijn Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo en hun vaste producent is Bas Bron.
De stijl van de groep kenmerkt zich door beats met sterke invloeden uit de elektronische muziek en aanvankelijk onzinnige teksten.

Watskeburt?! grote internethit

de jeugd van tegenwoordig boek je voordelig bij burolivemuziek.nlOver het ontstaan van de groep is niet veel bekend, want als het om de geschiedenis van de groep gaat, verkondigt De Jeugd graag onzin. Zo zou Lanen de tekst van Watskeburt?! in de metro hebben gevonden. De biografie die het nummer bij verschijnen vergezelde, meldt dat de drie elkaar bij een auditie voor Idols hebben ontmoet. Dit onwaarschijnlijke gegeven werd in enkele media zelfs braaf overgenomen, deels omdat de drie er in interviews vaak alleen maar wat schepjes bovenop deden. Later heeft Vieze Fur aangegeven in een interview dat hij en Willie Wartaal elkaar hebben ontmoet toen ze tegelijk straf hadden, en dat hij Faberyayo op straat tegen het lijf liep toen Lanen aangaf een rapper te zijn.

1 in de Single Top 100

Watskeburt?! werd een grote internethit en kwam uit op het Label Magnetron Music van Kostijn Egberts dat een samenwerking aanging met het Label TopNotch. De Jeugd Van Tegenwoordig werd razendsnel bekend en in dezelfde week dat Watskeburt?! op 1 in de Single Top 100 kwam, stond de groep in het voorprogramma van Snoop Dogg in Ahoy. In augustus van datzelfde jaar stonden ze ook op Lowlands.

3FM de single ‘Een Barkie’

Op 23 augustus 2005 behaalde De Jeugd van Tegenwoordig een primeur met het nummer “Voorjekijkendoorlopen” door als eerste Nederlandse band een nummer als ringtone uit te brengen voordat het als single gepresenteerd werd. Het nummer bleef in de Tipparade steken. Tevens wonnen zij in 2003 de prijs voor meest bekeken clip.

Bekende rappers boeken

Op 7 augustus 2013 werd in de Coen&Sander Show van 3FM de single ‘Een Barkie’ aangekondigd. Dit is de tweede single van het voor 27 september 2013 geplande album, genaamd “Ja, Natúúrlijk”. Een barkie is straattaal voor een bedrag van 100 euro.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je De Jeugd van Tegenwoordig boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties

Burolivemuziek op Klantenvertellen.nl

9,4

Artiest naar wens en communucatie uitstekend

Je wordt goed op de hoogte gehouden, korte lijnen. Snelle reactie op de mail. Artiest was ook naar wens en ook de betaling verliep soepel!

Dorpsfeest Damwâld

Zeer accuraat, vriendelijk en behulpzaam met een enorm netwerk aan geweldige muzikanten

We zijn (zelfs in Corona tijd) heel goed geholpen door dit bureau en hebben op zeer korte termijn geweldige muzikanten weten te boeken die voor mijn vader’s 70e verjaardag een hele mooie serenade hebben gespeeld. Communicatie verliep heel soepel en zelfs de prijs was heel erg redelijk. Enorme aanrader!

Fam. Quinten Amsterdam

Dickens Orgelman boek je voordelig bij Burolivemuziek.nl

Het feest heeft dankzij de Charles Dickens Orgelman een speciale dimensie gekregen.
Alles verliep geheel vlekkeloos! Chapeau en bedankt!

Namens Humanitas DMH Barendrecht

Humanitas DMH Barendrecht

VV Pernis referentie op Burolivemuziek.nl

Vanaf het eerste moment dat wij met Rene in contact zijn gekomen tot het einde van een hele week vol feest zijn wij echt in de watten gelegd.
Licht & geluid uitstekend! communicatie super.

Over twee jaar gaan we weer contact opzoeken 🙂
Rene, Walter, Luuk en Roderick onwijs bedankt

VV Pernis

TimeMaud trio boek je bij Burolivemuziek.nl

Op laatste moment was ik op zoek naar een band, Burolivemuziek gebeld en binnen een uur had ik een band voor de volgende dag! Gewedlig service en een top band 🙂

Flestic

Martijn Fischer voordelig boeken bij Burolivemuziek.nl

Hoi René,
Sorry voor mijn late reactie! We hebben een geweldig feest gehad. Alles is super verlopen. We horen alleen maar top reacties van collega’s.
Ik wil je graag bedanken voor al je hulp!!

35 jaar Koenen & Co

Het was inderdaad een zeer geslaagd feest! Veel dank voor jouw inzet om alles te regelen rondom het licht/geluid, DJ en de band natuurlijk.
Ik was erg tevreden over met name de band, ze hebben waanzinnig goed gespeeld, en ook de mogelijkheid om verzoeknummers bij ze in te dienen beviel goed.

 

Min. van Justitie