0513 - 648 059
Advies of hulp nodig? Bel Rene 0513 - 648 059
Menu
David Benjamin

Biografie David Benjamin

David is afgestudeerd aan de Filmacademie Amsterdam en is nu werkzaam als cameraman en regisseur.

Toch houdt hij daarnaast heel erg van muziek maken. Hij is autodidact en heeft zichzelf gitaar leren spelen en zat een paar jaar geleden in een bandje genaamd The Relish.

Zelf gitaar leren spelen

Niet verkeerd. David schrijft muziek, omdat muziek geen vertaling nodig heeft. “Zoals je een letter eerst moet lezen voordat je er in je hoofd woorden en zinnen van kan maken, heeft muziek daarentegen de kracht direct bij mensen binnen te komen. Het staat in directe verbinding met onze gevoelens en emoties.

Naast het schrijven van liedjes hield hij zich bezig met het maken van videoclips. Dit bracht hem in contact met allerlei getalenteerde muzikanten. Zo ontstond er naast een hechte band met de leden van Chef’Special, ook een goede vriendschap met Jelte Tuinstra waarvoor hij de clips ‘Louise’ en ‘Tonight’ maakte. Ondertussen bleef hij onder de naam David Benjamin optreden met enkel een akoestische gitaar en ging mee als supportact op clubtour met Chef’Special.

Singer songwriter pur sang

In 2014 ligt alles eindelijk weer open voor David Benjamin. Los van oude wurgcontracten en bewapend met een berg aan folky popsongs, kan zijn muziek eindelijk de wereld in. Met zijn karakteristieke stemgeluid en sterke melodieën klinkt zijn muziek als een ideale soundtrack voor de zomer. In Maart gaat David Benjamin de studio in om zijn debuut-EP op te nemen met producer Bram Bol. Deze zomer zal de EP worden worden uitgebracht in eigen beheer.

Alle, op deze pagina, genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen en/of typefouten, exclusief 9 of 21% BTW en 7% BUMA. Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling en informatie verschaffing op deze pagina, doch zijn wij niet aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, dan wel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalatigheid op basis van de functionaliteiten en/of informatieverschaffing op deze pagina. burolivemuziek.nl behoudt zich het recht voor om ten allen tijde de op deze pagina vermelde informatie aan te passen en/of te wijzigen en/of te verwijderen.

Wil je David Benjamin boeken voor je feest?
Vraag naar de beschikbaarheid
Advies of hulp nodig?
7 dagen per week helpen we je graag verder op onderstaande contactopties